GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων: Χρειάζονται αποφάσεις του Eurogroup με καλές ειδήσεις

Συμφωνία και όχι ρήξη στο σημερινό Eurogroup προεξοφλούν Γερμανοί αναλυτές. Αιτιολογώντας την αισιοδοξία τους αυτή για τις προοπτικές τη...


Συμφωνία και όχι ρήξη στο σημερινό Eurogroup προεξοφλούν Γερμανοί αναλυτές. Αιτιολογώντας την αισιοδοξία τους αυτή για τις προοπτικές της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, παραπέμπουν σε τρία, κυρίως, στοιχεία.

Αφενός στις δηλώσεις του ίδιου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που εκτίμησε την Τρίτη ότι σήμερα θα υπάρξει λύση αλλά και στην φυσική παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ στο Λουξεμβούργο σήμερα και αφετέρου στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του χρειάζονται τη συμφωνία, «χρειάζονται αποφάσεις του Eurogroup με καλές ειδήσεις», όπως σημειώνει και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Επίσης, χθες ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έλεγε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο ότι η γερμανική πλευρά αναμένει ένα «βιώσιμο συνολικό πακέτο», χωρίς όμως κάποια εγγύηση ή ένα είδος αυτοματισμού αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους.

Βέβαια, όπως σχολιάζουν αναλυτές, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να υπάρξουν σήμερα ορισμένες πιο εξειδικευμένες αναφορές στο χρέος, διατυπωμένες ωστόσο με τρόπο που να μην συνιστούν «αλλαγή προγράμματος» που απαιτεί τη νέα έγκριση της γερμανικής Βουλής.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση