Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

  Λίγο πριν από το Eurogroup...

  Οι καθημερινοί αναγνώστες της στήλης είστε ενημερωμένοι εγκύρως και εγκαίρως, πριν από όλους τους άλλους, για τις εξελίξεις και το παρασκήνιο στο «σήριαλ» με τους δανειστές εν όψει και της νέας συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη…

  Την ώρα που η προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά κύριο λόγο αλλά και η ασχετοσύνη διαφόρων δημιουργούσαν «κλίμα» περί δήθεν αδιεξόδου και ρήξης, οι πληροφορίες που σας μεταφέραμε ήταν ακριβείς, ήταν σωστές και επιβεβαιώνονται καθώς οδηγούμαστε ως χώρα ολοταχώς προς νέα ντροπιαστική συνθηκολόγηση.

  Από την αρχή λέγαμε -κόντρα στα παραμύθια περί «σκληρών διαπραγματεύσεων»- ότι το δίδυμο Τσίπρα και Τσακαλώτου θα δεχτούν να πάρουν από τους δανειστές ό,τι τους δώσουν, στην προσπάθεια τους να κρατηθούν όσο δίνεται παραπάνω μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

  Αφού μεσολάβησαν διάφορα,  είχαμε την προημιτελική ίσως φάση της συμφωνίας για την παράδοση και την υποταγή της Πέμπτης. Από το Σάββατο σας είχα ενημερώσει ότι οι δανειστές διαμήνυσαν στους κυβερνώντες ότι «πρέπει να ξεχάσουν και τους λεονταρισμούς για τη Σύνοδο Κορυφής αν θέλουν να εγκριθεί η εκταμίευση των χρημάτων τα οποία, όπως έχουμε κουραστεί να λέμε, θα επιστρέψουν αυτομάτως στους δανειστές». Η  παρουσία του νέου Γάλλου υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα Μπρουνό Λε Μερ λοιπόν είχε αυτόν ακριβώς το σκοπό. Ως «βαποράκι» του Σόιμπλε μετέφερε στον Τσακαλώτο αυτήν την απειλή διανθισμένη με υποσχέσεις για «βελτιωμένες διατυπώσεις» στο θέμα του χρέους και για «αναπτυξιακή βοήθεια» προς την Ελλάδα. Στην πράξη δηλαδή τίποτε αφού το χρέος παραπέμπεται για μετά τις γερμανικές εκλογές ενώ οι …αναπτυξιακοί λαγοί με τα πετραχήλια τάζονται από την εποχή του Γιουνκέρ μόνο και μόνο για να συντηρείται το όλο παραμύθι. Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα αποκαλύπτουν ότι ούτε αυτό το "χατήρι" -για βελτίωση της πρότασης με την προσθήκη της λεγόμενης "ρήτρας ανάπτυξης"- δέχεται να τους κάνει ο Σόιμπλε. Τώρα που τους έχει πεσμένους στα τέσσερα, γιατί να τους κάνει παραχωρήσεις;

  Πριν από τη συνάντηση του Λε Μερ με τον Τσακαλώτο είχε προηγηθεί και η άλλη απειλή των Γερμανών στους δικούς μας ότι αν δεν περιοριστούν μόνο στην εκταμίευση της δόσης των 7 δις ευρώ εν όψει της νέας συνεδρίασης του Eurogroup τότε θα την …χάσουν και αυτήν και θα τρέχουν μέσα στο καλοκαίρι να σωθούν –και- από την τυπική χρεοκοπία.

  Δύο στα δύο λοιπόν έχει χάσει και σε αυτή τη φάση ο κ. Τσίπρας που έχει ήδη αναθέσει στους αυλοκόλακες του, Καρανίκες κλπ να βρουν ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα με το οποίο θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει το νέο Βατερλό που του έρχεται μέσω του Eurogroup.

  Πέρα όμως από αυτό καθαυτό το θέμα της αξιολόγησης, της εκταμίευσης της δόσης, της (μη) ρύθμισης του χρέους, ο γενικότερος απολογισμός είναι τραγικός. Αυτό που καταλαβαίνουν όσοι ασχολούνται ενδελεχώς με τα ζητήματα αυτά είναι ότι η χώρα μας δεν έχει μόνο καταστραφεί οικονομικά και εθνικά. Έχει χάσει και οποιοδήποτε διαπραγματευτική δυνατότητα διέθετε. Ακόμη και την παραμικρή. Αυτό το γνωρίζουν και οι δανειστές αφού οι ίδιοι το φρόντισαν και το πέτυχαν μια χαρά εξασφαλίζοντας την υποταγή των ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα. Το μόνο που έμεινε στους δικούς μας, τους τωρινούς και τους προηγούμενους, είναι να συμπεριφέρονται σαν «καλά παιδιά» με τη διαφορά ότι αυτό αποτελεί στρατηγικό μειονέκτημα και καθόλου πλεονέκτημα όταν έχεις να κάνεις με τις διεθνείς συμμορίες του χρήματος.

  Ύστερα μάλιστα και από τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, ο -άνθρωπος των τραπεζιτών- Μακρόν θέλει να παίξει αποκλειστικά το δικό του παιχνίδι για να εξασφαλίσει μια ισοτιμία στις σχέσεις του με το Βερολίνο. Στο πλαίσιο αυτό «χρησιμοποιεί» την Ελλάδα μέχρι τη στιγμή που θα έρθει σε συμφωνία με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Η φραστική στήριξη μέσω του υπουργού του για την επίτευξη «συμφωνίας» στο Eurogroup για την Ελλάδα είναι ένας τέτοιος ελιγμός και τίποτα παραπάνω. Οι Τσιπροτσακαλώτοι το έχουν ρίξει βέβαια στα πανηγύρια – ε, ίσως είναι ακόμη και υπό την επήρεια του Gay Pride…
  Μ. Γιαλούρος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  5 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 14 Ιουν 2017, 10:27:00 μ.μ.

  Οι Σεισμόπληκτοι θα Δικαιωθούν μετά το ... 2060!
  Διότι προτεραιώότητα έχουν οι ξένες τράπεζες και τα ξένα Funds!
  Και Πρωτού και εφόσον Πλήξουν οι Σεισμόπληκτοι θα την ... "κάνουν" για ... όξω! Ήδη οι πρώτοι Νέοι/Νέες ετοιμάζουν τα βαλιτσάκια τους! Δεν χρειάζονται καν βαλίτσες διότι Αυτά που Έχουν Είναι Λίγα και μηδέν Είναι το Μέλλον Τους!

  Καλή Αντάμωση Σε Αγγλία Γαλλία Γερμανία Ολλανδία και εκτός Ευρώπης!!!

  Και για Αυτούς που θα φύγουν να ξέρετε ΌΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΝΙΑ ΘΑ ΔΕΡΝΟΥΝ!

  Άλλωστε Ο "Εθνικός Υμνος" των Ξενιτεμένων/"Διωγμένων"/Εξανδραποδισμένων Είναι το: Το Ψωμί Της Ξενιτιάς Είναι Πικρό!!!

  Ανώνυμος είπε... 15 Ιουν 2017, 2:23:00 π.μ.

  Συναντιώνται οι "Υπεύθηυνοι" της "Ελληνικής" Ένωσης Τραπεζών με τον Γενς Βάιτμαν!!!


  ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΝΤΙΏΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΆ!
  Για να τελειώνουμε με τον Γκαιμπελισμό ΌΛΩΝ ΣΑΣ!

  Σας παραθέτουμε την "Σχεση" του Marx με τον Bruno Bauer το 1843!!!
  ΜΕ ΘΕΜΑ: Die Judenfrage (Οι Ανίκανοι τόσο της Αριστεράς όσο και της Κουμουνιστικής Αριστεράς το μετάφραζαν "Το Εβραϊκό Ζήτημα" ΛΑΘΟΣ!!! ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ: "ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ"!!! Τεράστια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΆ!!! Άλλωστε Σαυτήν την "ΔΙΑΦΟΡΑ" Πέσανε στην λούμπσ το KPD (Κ.Κ.ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ [υπόψιν το KPD είναι Απαγορευμένο μετά το 1945 από τους Αμερικανούς/ΝΑΤΟ ενώ επιτρέπουν το DKP/Γερμανικό Κουμ. Κόμμα!]) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!!!
  Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΤΗΝ "ΙΕΡΑΣΜΙΑΚΗ" ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!

  Σας παραθέτουμε το Original κείμενο Marx και Bruno Bauer 1843 Braunschweig:


  ......... Sobald es der Gesellschaft gelingt, das empirische Wesen des Judentums, den Schacher und seine Voraussetzungen aufzuheben, ist der Jude unmöglich geworden, weil sein Bewußtsein keinen Gegenstand mehr hat, weil die subjektive Basis des Judentums, das praktische Bedürfnis vermenschlicht, weil der Konflikt der individuell-sinnlichen Existenz mit der Gattungsexistenz des Menschen aufgehoben ist.

  (Κλειδί Είναι) Die gesellschaftliche Emanzipation des Juden ist die Emanzipation der Gesellschaft vom Judentum.
  Υ.Γ. Είτε Σας Αρέσει Είτε Όχι ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  Ανώνυμος είπε... 15 Ιουν 2017, 2:36:00 π.μ.

  Συναντιώνται οι "Υπεύθηυνοι" της "Ελληνικής" Ένωσης Τραπεζών με τον Γενς Βάιτνμαν!!!


  ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΆ!
  Για να τελειώνουμε με τον Γκαιμπελισμό ΌΛΩΝ ΣΑΣ!

  Σας παραθέτουμε την "Σχεση" του Marx με τον Bruno Bauer το 1843!!!

  ΜΕ ΘΕΜΑ: Die Judenfrage (Οι Ανίκανοι τόσο της Αριστεράς όσο και της Κουμουνιστικής Αριστεράς το μετάφραζαν "Το Εβραϊκό Ζήτημα" ΛΑΘΟΣ!!! ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ: "ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ"!!!

  Τεράστια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Άλλωστε Σαυτήν την "ΔΙΑΦΟΡΑ" Πέσανε στην λούμπα το KPD (Κ.Κ.ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ [υπόψιν το KPD είναι Απαγορευμένο μετά το 1945 από τους Αμερικανούς/ΝΑΤΟ ενώ επιτρέπουν το DKP/Γερμανικό Κουμ. Κόμμα!]) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!!!
  Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΤΗΝ "ΙΕΡΑΣΜΙΑΚΗ" ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!

  Σας παραθέτουμε το Original κείμενο Marx και Bruno Bauer 1843 Braunschweig:


  ......... Sobald es der Gesellschaft gelingt, das empirische Wesen des Judentums, den Schacher und seine Voraussetzungen aufzuheben, ist der Jude unmöglich geworden, weil sein Bewußtsein keinen Gegenstand mehr hat, weil die subjektive Basis des Judentums, das praktische Bedürfnis vermenschlicht, weil der Konflikt der individuell-sinnlichen Existenz mit der Gattungsexistenz des Menschen aufgehoben ist.

  (Κλειδί Είναι) Die gesellschaftliche Emanzipation des Juden ist die Emanzipation der Gesellschaft vom Judentum.
  1. Υ.Γ. Είτε Σας Αρέσει Είτε Όχι ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  2. Υ.Γ. Die Judenfrage Στην Ελλάδα θα την Αφήσουμε Στα Καπιταλοναζιστικοφασιστικά γουρούνια;; Βλ. "Ο Μεγάλος Δικτάτωρ" του Τσάρλι Τσάπλιν!!!

  Ανώνυμος είπε... 15 Ιουν 2017, 4:58:00 π.μ.

  Κανένα μάζεμα δεν πιστεύω ότι ΘΑ κάνει ο Σόιμπλε ..Ο Σόιμπλε η μάλλον η ΕΛΙΤ γνωρίζουν την δύναμη που έχουν στα χέρια τους στο να εξουσιάσουν όλη την Ευρώπη...

  Δυστυχώς δεν έχουμε κατανοήσει την νέα {ΡΏΜΗ} που έφτιαξαν οι Γερμανοί..Η χώρα μας είναι μια μπανανία που πιστεύει σε θαύματα, σε Σώρες και σε μαγικές λύσης όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας η γνωστή BND κάνουν ότι θέλουν με την βοήθεια Ελλήνων χαφιέδων .. πολλοί χαφιέδες ρε φίλε μου!!!

  Στην Ελλάδα ο κόσμος βλέπει και ακούει μόνο ότι του σερβίρουν ΤΑ ΜΜΕ και οι αφισοκολλητές που έγιναν τουιτεραδες που όμως;; σε έναν πλανήτη έτοιμο να σκάσει από τα πυρηνικά.. εκεί που ο νόμος της φυσικής μας λέει ότι για να ισορρόπηση μετά ο κόσμος μας ίσος χρειασθούν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ..

  Τι παρατηρήσαμε: Σε ένα μικρό νησί στο farth βορειοανατολικά της Νορβηγίας, στη τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού έχει σημειωθεί μια «μυστηριώδη» αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας...Η ανάγκη για την αυξηθεί τόσης ενεργείας έγινε τόσο γρήγορα με ένα παχύ νέο καλώδιο κάτω από τα παγωμένα νερά που χωρίζουν το νησί Βάρντο από τη Νορβηγική ηπειρωτική χώρα...Ποιος ο λόγος για όλα αυτή την επιπλέον ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναρωτηθήκαμε πολλοί και το ψάχναμε..

  Τι βρήκαμε;; Ένα νέο, αμερικανικό- κεφαλαιοποιητικό σύστημα ραντάρ υπό κατασκευή στο νησί, το οποίο είναι της χερσόνησο Κόλα, όπου η Ρωσία έχει ένα μεγάλο αριθμό των ναυτικών βάσεων της υψηλής πυρηνικής ασφάλειας...Αυτό το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να κατασκοπεύσει όλο τον ΣΤΌΛΟ της Ρωσίας και τα πυρηνικά της υποβρύχια στη Θάλασσα του Μπάρεντς είναι μια επιχείρηση που fluorishing σε αυτό το μέρος της Αρκτικής...

  {Ο Πούτιν δεν ΕΙΝΑΙ χαρούμενος γι'αυτό} λέει ένας Νορβηγικός στρατιωτικός αξιωματούχος σημειώνοντας ότι το Βάρντο είναι πλέον ένας στόχος υψηλής επικινδυνότητας και η Νορβηγία ενδέχεται να είναι η πρώτη χώρα που θα δεχτεί επίθεση από τη Ρωσία σε μια κρίση...

  Βέβαια ο φυσικός κ. Postol ένας καλός επιστήμονας άλλα ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ {τα παίρνει που λένε} και καθηγητής στο MIT του οποίου η εμπειρία είναι στην βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία άμυνας, είπε ότι βάζοντας εκεί μιας μεγάλης ισχύος ραντάρ, όπως Globus 3 {δεν έχει κανένα νόημα εάν ο κύριος στόχος είναι η παρακολούθηση διαστημικών σκουπιδιών.} ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ;;;..

  Οι τρελάρες ηγέτες που εξουσιάζουν τον πλανήτη με τα λόμπι είναι ζήτημα χρόνου να κάνουν την μαλάκια ,αν δεν την έχουν κάνει ήδη, διοτι ο καρκίνος θερίζει και ένας πυρηνικός αντιδραστήρας του Βελγίου εν ενεργεία παρουσίασε αύξηση 1000% ρωγμές στο κέλυφος του και συνεχίζει να λειτουργεί!!

  Ξέρετε το πυρηνικό νέφος κάνει τουρισμό- ταξίδια και όπου καθίσει η θα το φας, η θα το πιεις δεν είναι μόνο η ενεργεία που κάνει ζημία σε ένα χώρο είναι και τα καρκινογόνο νέφος που λίγο λίγο σε καταστεί καρκινοπαθή ... Και λες μα αυτός δεν κάπνιζε,δεν έπινε, δεν έτρωγε κρέατα πολλά δεν, δεν, δεν πως έπαθε καρκίνο;; ..

  Ξέρετε που είναι το Ακουγιού;; Εδώ δίπλα μας είναι, στην Τουρκία σε ένα χώρο όπως η Ελλάδα με πολλά σεισμικά ρήγματα που η Ρωσία ,το Ιράν και η Τουρκία ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας ως το 2030 !!!! Αυτά δεν θα σας τα πει ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος {{κύριε Καψαμπέλη}} διότι ίσως δεν τα γνωρίζει..

  Την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού του ~~Ακουγιού~~ η οποία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ευρώ, τον έχει αναλάβει η Ρωσία ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020...!!! Αν θα κάνει ένα τσάφ η φύση και τον τινάξει όλες οι γύρω χώρες θα πεθαίνουν από το πυρηνικό νέφος.. Λένε οι Τούρκοι ότι μπορεί να αντέξει σεισμό 9 Ρίχτερ !!!! ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ διοτι αν γίνει κάτω από την κατασκευή ένας ΤΕΚΤΟΝΙΚΌΣ σεισμός πάνω κάτω δηλαδή με 7 Ρίχτερ τον ρουφά η τρυπά... μόλις μπει σε λυτουργεια θα αρχίσω το κάπνισμα..

  Παρακαλώ να μην κλείσει η αξιολόγηση να έχομε να λέμε στην μπανανία μας ότι θα πεθάνουμε γιατί δεν έχουμε κωλόχαρτο να σκουπίσομε τον κώλο μας..


  Uros

  Ανώνυμος είπε... 15 Ιουν 2017, 4:59:00 π.μ.

  Οι Γερμανοί θα πρέπει να βομβαρδίζονται κάθε 50 χρόνια διοτι είναι επικίνδυνοι..=>Ουίνστον Τσόρτσιλ Βρετανός πρωθυπουργός.

  Το οκτανιτροκυβάνιου (octanitrocubane, ONC, C8(NO2)8 ) ένα επιτεύγματα της Χημείας του έτους 2000... Το ONC θεωρείται ως η ισχυρότερη μέχρι σήμερα γνωστή εκρηκτική ύλη...Σημαντικός λόγος που συμβάλλει στην εξαιρετική εκρηκτική ισχύ του ONC είναι το μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο του σε μητρικό υδρογονάνθρακα, του κυβανίου ( C8H8), λόγω της έντονης διάτασης των δεσμών άνθρακα, που βρίσκονται υπό γωνία C-C-C 90 μοίρες η οποία απέχει πολύ από την κανονικά προβλεπόμενη γωνία των 109,5 μοιρών..

  Uros

  Item Reviewed: Λίγο πριν από το Eurogroup... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm