GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ: Στο Eurogroup θα πάρουμε μόνο την δόση (και κάτι παραπάνω) και τίποτα άλλο!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας  Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ Μπορεί η κυβέρνηση να θεωρεί ότι μαζί με την δόση μπορεί να κλείσει τη...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας 
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να θεωρεί ότι μαζί με την δόση μπορεί να κλείσει την Β΄ αξιολόγηση και με συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους αλλά οι δανειστές μας άλλα ετοιμάζουν...

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μόνο που θα πετύχει η κυβέρνηση είναι το... τελικό "οκ" για την εκταμίευση 7.4 δις ευρώ που θα πάνε πίσω στους δανειστές μας εξολοκλήρου για το ομόλογο ενώ θα εγκριθεί και ένα πόσο λίγο παραπάνω (αφού έχουμε και άλλες υποχρεώσεις) για να αντέξουμε μέχρι τις Γερμανικές εκλογές και λίγο μετά!

Ουσιαστικά οι ξένοι θα εγκρίνουν.... "κάτι παραπάνω" για να κερδίσουν χρόνο για την συζήτηση της βιωσιμότητας του χρέους που πάει για το 2018.

Αν κρίνουμε χρονικά ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι οι Γερμανικές εκλογές και απαιτείται τουλάχιστον ένα τρίμηνο για να σχηματιστεί κυβέρνηση όπως είθισται τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο εαυτό της και στις δηλώσεις που έκανε για λύση του χρέους τώρα!

Δηλαδή η οποιαδήποτε συζήτηση στην πραγματικότητα θα πάει για τον Ιανουάριο του 2018 και μετά, κάνοντας τα πράγματα πολύ δύσκολα αφού η ρευστότητα θα μειώνεται σημαντικά και οι λύσεις για το χρέος θα περιλαμβάνουν νέα μέτρα και σενάρια για κούρεμα καταθέσεων ή ακόμα και έξοδο από το ευρώ!

Το δεδομένο πια είναι ότι οι δανειστές πνίγουν χρονικά την κυβέρνηση με στόχο την επιβολή μιας νέας κατάστασης (με νέα μέτρα και διλήμματα) για το χρέος που θα οδηγήσει πολιτικά είτε σε οικουμενική ή εκλογές.

Είναι αλήθεια ότι υπολογίζεται ότι 40-68 δις ευρώ θα είναι και οι νέες υποχρεώσεις χρηματοδότησης της χώρας αν υπολογίσουμε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ακόμα 10 δις ευρώ για την ανακεφαλαίωσή τους.

Συμπερασματικά οι ξένοι θα φανούν.... "γενναιόδωροι" αυτή τη φορά δίνοντας περισσότερα χρήματα από την δόση των 7.4 ευρώ που μπορούν να φθάσουν κατά πληροφορίες περίπου τα 10-11 δις με σκοπό να καλύψουν το κενό από τις Γερμανικές εκλογές και για να βάλουν αργότερα την συζήτηση για το χρέος με ότι ακόμα άγνωστο προς στιγμής απαιτήσουν για αργότερα...

Τελικά από τις γραβάτες περνάμε τώρα στο σφίξιμο στο ζωνάρι....

4 σχόλια

  1. Σωστά! Οι Προσδοκίες Είναι τόσο χαμηλές που ακόμη και τα Φίδια και Σκουλήκια με άνεση και με αέρα τα περνούν ούτε καν σχεδόν τα πηδούν!!!
    Αυτός Είναι ο Πύχης που έβαζε και βάζει πάντοτε η "Ελληνική" κυβέρνηση!
    Μέχρι και τα Σκουλήκια γελούν με τους Πύχης που βάζουν! Μάλιστα τα Φίδια ακόμη συνδιαλέγωνται εάν οι Λακέδες Είναι μακρινά το κοντινά συνομοταξικά συγγενικά τους Πλάσματα!!!!

    Περιμένουμε την Απόφαση των Φιδιών!!!
    Θα Σας Ενημερώσουμε Πρωτίστως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά! Οι Προσδοκίες Είναι τόσο χαμηλές που ακόμη και τα Φίδια και Σκουλήκια με άνεση και με αέρα τα περνούν ούτε καν σχεδόν τα πηδούν!!!
    Αυτός Είναι ο Πύχης που έβαζε και βάζει πάντοτε η "Ελληνική" κυβέρνηση!
    Μέχρι και τα Σκουλήκια γελούν με τους Πύχης που βάζουν! Μάλιστα τα Φίδια ακόμη συνδιαλέγωνται εάν οι Λακέδες Είναι μακρινά ή κοντινά συνομοταξικά συγγενικά τους Πλάσματα!!!!

    Περιμένουμε την Απόφαση των Φιδιών!!!

    Θα Σας Ενημερώσουμε Πρωτίστως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σώπα Ρέ Νίκο!!!

    1ον. Τα "Σκόρπια" ΠΡΈΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ!!!

    2ον. Ο Ελληνισμός και ο Χώρος Του στα "Σκόρπα" ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ!!!

    3ον. Τα Σύνορα Στα Βαλκάνια ΘΑ Αλλαχθούν! "Φυσική Κατάσταση" όπως γίνεται λόγω της .... "ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" (Βλ. Αμερικάνικη Ιμπεριαλιστική Επέμβαση εδώ και 2 Αιώνες!)

    4ον. Το ΘΕΜΑ "Β. Ηπειρος" ΔΕΝ ΈΚΛΕΙΣΕ! ΜΕ ποιούς "ΚΑΝΟΝΕΣ" έγινε ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    5ον. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ"! Αντιθέτως οι Αποικιοκράτες ΣΤΈΛΝΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ("Ελληνική" Κυβέρνηση/Πολιτεία) εδώ και εκεί!!! ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ... ΧΘΕΣ!!!

    6ον. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ/ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    7ον. Τα ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΑ Στην Κύπρο ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ!!! Και ΝΙΚΗΦΟΡΑ!!!

    8ον. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΙΚΟ: ΕΟΚ/ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!! Το Σήμερα Είναι ΜΙΑ Επιβεβαίωση που την βλέπουν και οι ... Αόματοι!!!

    ΚΑΙ ...

    9ον. ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΑΙ (ΛΟΓΟΥ Λακεδισμού) ΕΜΕΙΣ/ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ/ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ/ΜΠΟΡΩ!!!



    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ



    Υ.Γ. Διάβασε και λίγο Μάρξ/Λένιν/Ερνέστο Τσέ!!! Να Νιώσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΓΆ ΤΑ ΑΥΓΆ... ΈΧΟΜΕ ΆΞΙΟ ΚΥΒΕΡΝΉΤΗ ΚΑΒΑΤΖΆ ΤΟΝ ΚΥΡΙΆΚΟ

    Κανένα μάζεμα δεν πιστεύω ότι ΘΑ κάνει ο Σόιμπλε ..Ο Σόιμπλε η μάλλον η ΕΛΙΤ γνωρίζουν την δύναμη που έχουν στα χέρια τους στο να εξουσιάσουν όλη την Ευρώπη...

    Δυστυχώς δεν έχουμε κατανοήσει την νέα {ΡΏΜΗ} που έφτιαξαν οι Γερμανοί..Η χώρα μας είναι μια μπανανία που πιστεύει σε θαύματα, σε Σώρες και σε μαγικές λύσης όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανικής η γνωστή BND κάνουν ότι θέλουν με την βοήθεια Ελλήνων χαφιέδων .. πολλοί χαφιέδες ρε φίλε μου!!!

    Στην Ελλάδα ο κόσμος βλέπει και ακούει μόνο ότι του σερβίρουν ΤΑ ΜΜΕ και οι αφισοκολλητές που έγιναν τουιτεραδες που όμως;; σε έναν πλανήτη έτοιμο να σκάσει από τα πυρηνικά.. εκεί που ο νόμος της φυσικής μας λέει ότι για να ισορρόπηση μετά ο κόσμος μας ίσος χρειασθούν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ..

    Τι παρατηρήσαμε: Σε ένα μικρό νησί στο farth βορειοανατολικά της Νορβηγίας, στη τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού έχει σημειωθεί μια «μυστηριώδη» αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας...Η ανάγκη για την αυξηθεί τόσης ενεργείας έγινε τόσο γρήγορα με ένα παχύ νέο καλώδιο κάτω από τα παγωμένα νερά που χωρίζουν το νησί Βάρντο από τη Νορβηγική ηπειρωτική χώρα...Ποιος ο λόγος για όλα αυτή την επιπλέον ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναρωτηθήκαμε πολλοί και το ψάχναμε..

    Τι βρήκαμε;; Ένα νέο, αμερικανικό- κεφαλαιοποιητικό σύστημα ραντάρ υπό κατασκευή στο νησί, το οποίο είναι της χερσόνησο Κόλα, όπου η Ρωσία έχει ένα μεγάλο αριθμό των ναυτικών βάσεων της υψηλής πυρηνικής ασφάλειας...Αυτό το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να κατασκοπεύσει όλο τον ΣΤΌΛΟ της Ρωσίας και τα πυρηνικά της υποβρύχια στη Θάλασσα του Μπάρεντς είναι μια επιχείρηση που fluorishing σε αυτό το μέρος της Αρκτικής...

    {Ο Πούτιν δεν ΕΙΝΑΙ χαρούμενος γι'αυτό} λέει ένας Νορβηγικός στρατιωτικός αξιωματούχος σημειώνοντας ότι το Βάρντο είναι πλέον ένας στόχος υψηλής επικινδυνότητας και η Νορβηγία ενδέχεται να είναι η πρώτη χώρα που θα δεχτεί επίθεση από τη Ρωσία σε μια κρίση...

    Βέβαια ο φυσικός κ. Postol ένας καλός επιστήμονας άλλα ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ {τα παίρνει που λένε} και καθηγητής στο MIT του οποίου η εμπειρία είναι στην βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία άμυνας, είπε ότι βάζοντας εκεί μιας μεγάλης ισχύος ραντάρ, όπως Globus 3 {δεν έχει κανένα νόημα εάν ο κύριος στόχος είναι η παρακολούθηση διαστημικών σκουπιδιών.} ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ;;;..

    Οι τρελάρες ηγέτες που εξουσιάζουν τον πλανήτη με τα λόμπι είναι ζήτημα χρόνου να κάνουν την μαλάκια ,αν δεν την έχουν κάνει ήδη, διοτι ο καρκίνος θερίζει και ένας πυρηνικός αντιδραστήρας του Βελγίου εν ενεργεία παρουσίασε αύξηση 1000% ρωγμές στο κέλυφος του και συνεχίζει να λειτουργεί!!

    Ξέρετε το πυρηνικό νέφος κάνει τουρισμό- ταξίδια και όπου καθίσει η θα το φας, η θα το πιεις δεν είναι μόνο η ενεργεία που κάνει ζημία σε ένα χώρο είναι και τα καρκινογόνο νέφος που λίγο λίγο σε καταστεί καρκινοπαθή ... Και λες μα αυτός δεν κάπνιζε,δεν έπινε, δεν έτρωγε κρέατα πολλά δεν, δεν, δεν πως έπαθε καρκίνο;; ..

    Ξέρετε που είναι το Ακουγιού;; Εδώ δίπλα μας είναι, στην Τουρκία σε ένα χώρο όπως η Ελλάδα με πολλά σεισμικά ρήγματα που η Ρωσία ,το Ιράν και η Τουρκία ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας ως το 2030 !!!! Αυτά δεν θα σας τα πει ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος {{κύριε Καψαμπέλη}} διότι ίσως δεν τα γνωρίζει.. Την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού του ~~Ακουγιού~~ η οποία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ευρώ, τον έχει αναλάβει η Ρωσία ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020...!!! Αν θα κάνει ένα τσάφ η φύση και τον τινάξει όλες της γύρω χώρες θα πεθαίνουν από το πυρηνικό νέφος.. Λένε οι Τούρκοι ότι μπορεί να αντέξει σεισμό 9 Ρίχτερ !!!! ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ διοτι αν γίνει κάτω από την κατασκευή ένας ΤΕΚΤΟΝΙΚΌΣ σεισμός πάνω κάτω δηλαδή με 7 Ρίχτερ τον ρουφά η τρυπά... μόλις μπει σε λυτουργεια θα αρχίσω το κάπνισμα...

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν γνωρίζουν τι στρατηγική σημασία της ΧΩΡΑΣ μας ευτυχώς που την γνωρίζουν καλά οι σοβαροί Αμερικανικοί και το Ισραήλ ..{ΣΟΒΑΡΌΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΤΟ ΤΡΕΛΌ ΚΟΥΒΑΒΙ Ο ΤΡΑΜΠ }

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση