GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση εισαγγελέα για fake news ειδικών για νέο σεισμό στη Λέσβο

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι δηλώσεις σεισμολόγων Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι δηλώσεις σεισμο...


Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι δηλώσεις σεισμολόγων

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι δηλώσεις σεισμολόγων μετά τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, που έκαναν λόγο για «ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις» που αφορούσαν το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού στη Λέσβο, μετά από αυτόν της 12ης Ιουνίου, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού».

Η εισαγγελέας Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, διενεργεί ήδη προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός προσέφυγε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, της εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών και την κατά το δυνατό άμεση επαναφορά της ομαλότητας της καθημερινότητας της ζωής στις πληγείσες περιοχές», αλλά αυτό το έργο, σύμφωνα τον υπουργό, γίνεται ακόμα δυσκολότερο καθώς «άτομα επικαλούμενα την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις, που παρεμποδίζουν σοβαρά το έργο της Πολιτείας και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση