GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία δέσμευσε παράνομα περιοχές εντός του FIR Λευκωσίας

Σε αντίδραση των κοινών ασκήσεων Κύπρου – Ισραήλ Με μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση των τελευταίων ωρών, η Τουρκία προχώρησε σε παρ...



Σε αντίδραση των κοινών ασκήσεων Κύπρου – Ισραήλ

Με μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση των τελευταίων ωρών, η Τουρκία προχώρησε σε παράνομες δεσμεύσεις περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας και σε αποστάσεις που ξεκινούν από τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, προφανώς σε αντίδραση των κοινών ασκήσεων Κύπρου – Ισραήλ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», στις δύο παράνομες δεσμεύσεις περιοχών νοτιοδυτικά της Πάφου, περιέλαβε και τμήμα της περιοχής που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ από τα τέλη του περασμένου μήνα η Κυπριακή Δημοκρατία – για τους σκοπούς της κοινής Κυπρο-Ισραηλινής άσκησης.
Η περιοχή (στον χάρτη με αρ.2) ξεκινά ανατολικά από την Ορούντα και φτάνει στα βόρεια της όρια μέχρι την Ευρύχου και από εκεί  μέχρι την Χαλεύκα στην Τυλληρία και την Αργάκα όπου είναι το δυτικότερο σημείο της περιοχής δέσμευσης. Από την Αργάκα εκτείνεται προς την Γιόλου και το νότιο όριο της ζώνης της άσκησης επεκτείνεται προς Μαλιά και Κισσούσα και από εκεί  στη γραμμή Μονιάτη – Πελένδρι μέχρι το Φτερικούδι, το Μιστερό και την Ορούντα.
Συγκεκριμένα, όπως από τις αρχές του μήνα, με τις ΝΟΤΑΜ  Α0760 και Α0761, η Κυπριακή Δημοκρατία δέσμευσε μεγάλη έκταση της χερσαίας Κύπρου που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Τροόδους, για ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας που θα διεξαχθούν από τις 7 μέχρι και τις 14 Ιουνίου, με πτήσεις σε ύψος μέχρι και 8.000 πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση