Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

  FT: Τα Σκόπια θέλουν να αλλάξουν όνομα για να μπουν στο ΝΑΤΟ


  Τα Σκόπια θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν το όνομά τους σε μια προσπάθεια να «ξεκλειδώσουν» την αντίρρηση της Ελλάδας στη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
  Η συμμετοχή στη συμμαχία θα βοηθούσε να ηρεμήσει η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, έπειτα από μήνες πολιτικών εντάσεων που περιστασιακά έχουν οδηγήσει σε αιματοχυσία, θα τονίσει ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε ανώτατους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
  Ο κ. Ντιμιτρόφ επεσήμανε ότι θα συναντήσει Έλληνες υπουργούς την Τετάρτη, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, αφότου η Αθήνα άσκησε βέτο ενάντια την αίτηση προσχώρησης της βαλκανικής χώρας το 2008.
  «Θα ζητήσω από την Ελλάδα να ξανασκεφτεί τι είδους γείτονα θέλει -θέλει μια σταθερή, φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη;» ανέφερε σε συνέντευξη. «Αν είμαστε καλός γείτονας, τότε ελπίζουμε πως οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα συνειδητοποιήσουν πως αυτή είναι ιστορική ευκαιρία».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: FT: Τα Σκόπια θέλουν να αλλάξουν όνομα για να μπουν στο ΝΑΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr