GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Καμία περίπτωση για Grexit

Aπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν μετά το Brexit υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το θέμα του Grexit, «Ουδεμία περίπ...


Aπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν μετά το Brexit υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το θέμα του Grexit,

«Ουδεμία περίπτωση επιστροφής του Grexit» δήλωσε σήμερα, στο ραδιόφωνο Europe 1, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν μετά το Brexit υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το θέμα του Grexit, με δεδομένη την ένταση ανάμεσα στους πιστωτές της Ελλάδας, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει η όποια περίπτωση επιστροφής του Grexit για τον απλούστατο λόγο ότι, από τον Ιούλιο του 2015, οι Έλληνες έκαναν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και έκαναν τις απαραίτητες προσπάθειες. Αντί για κίνδυνο, εγώ προτιμώ να σκέφτομαι τύχη ή ευκαιρία» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί και υπογράμμισε: «Λέω ότι θα πρέπει το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να έχει επιτυχία, πράγμα που θα σημάνει δύο πράγματα: Πρώτον ότι αναγνωρίζουμε στην Ελλάδα ότι έκανε τις μεταρρυθμίσεις και της δίνουμε τις πιστώσεις μέσω του προγράμματος βοήθειας και δεύτερον ότι θα πρέπει επιτέλους να βρούμε μια λύση για το χρέος. Και αυτό, διότι θα πρέπει να βρει η Ελλάδα τις προοπτικές ανάπτυξης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποκομίσει επιτέλους το μέρισμα που του αναλογεί για τις προσπάθειές του. Είναι απαραίτητη (η επιτυχία του Eurogroup), είναι ένα θέμα οικονομικό, πολιτικό και ηθικό» υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί.

«Να δώσουμε λύση στην Ελλάδα μετά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει»

«Πρέπει να βρούμε λύση στην επόμενη συνεδρίαση το eurogroup. Κανείς δεν θα καταλάβαινε γιατί δημιουργήσαμε από το τίποτα ένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να προτείνουμε στην Ελλάδα -μετά από όλες αυτές τις μεγάλες προσπάθειες τις οποίες έχει καταβάλει- ακριβώς την ίδια πρόταση με εκείνη της περασμένης συνεδρίασης και να της πούμε ή τη δέχεσαι ή πεθαίνεις. Απλώς δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο» είπε ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό "WiWO" (WirtscaftsWoche).

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση