GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Βanco Santander εξαγοράζει την Banco Popular έναντι ενός ευρώ

Η Santander ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 7 δισ. ευρώ. Η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα Santander ανακοίνω...


Η Santander ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 7 δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα Santander ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαγοράσει την προβληματική ανταγωνίστριά της Banco Popular έναντι της συμβολικής τιμής του ενός ευρώ, αφού οι ευρωπαϊκές αρχές έκριναν οτι η τράπεζα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Παράλληλα, η Santander θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους περίπου 7 δισεκ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα κεφάλαια και οι προβλέψεις που απαιτούνται για την ενίσχυση του ισολογισμού της Popular.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ισπανικό κρατικό τραπεζικό ταμείο FROB ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν την κίνηση αυτή που δεν θα περιλαμβάνει κανένα κόστος για τους φορολογούμενους και δεν θα επηρεάσει τις τραπεζικές καταθέσεις.

Η Santander, που δεν απορρόφησε καμία προβληματική τράπεζα κατά τη διάρκεια της ισπανικής τραπεζικής κρίσης, δήλωσε ότι η απόκτηση της Popular θα ενισχύσει την ανάπτυξη και την κερδοφορία από το 2019 και ύστερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση