GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H συμφωνία του ενός δισ. δολαρίων που εξόργισε τους γείτονες του Κατάρ

Η Ντόχα πλήρωσε λύτρα σε παρακλάδι της αλ-Κάιντα και αξιωματούχους της ιρανικής ασφάλειας για να απελευθερώσει μέλη της βασιλικής οικ...



Η Ντόχα πλήρωσε λύτρα σε παρακλάδι της αλ-Κάιντα και αξιωματούχους της ιρανικής ασφάλειας για να απελευθερώσει μέλη της βασιλικής οικογένειας

Το Κατάρ πλήρωσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την απελευθέρωση μελών της βασιλικής του οικογένειας οι οποίοι είχαν απαχθεί στο Ιράκ όπου είχαν πάει για κυνήγι. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στη δραματική απόφαση χωρών του Κόλπου να διακόψουν τις σχέσεις τους με την Ντόχα.
Μέλη οργανώσεων στην περιοχή και κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στους Financial Times ότι η Ντόχα κατέβαλε αυτά τα χρήματα για να απελευθερωθούν 26 μέλη μιας κυνηγετικής αποστολής στο νότιο Ιράκ και άλλα 50 άτομα που είχαν συλληφθεί από τζιχαντιστές στη Συρία. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η κυβέρνηση του Κατάρ πλήρωσε δύο από τις κυριότερες δυνάμεις που περιλαμβάνονται στις «μαύρες λίστες» της Μέσης Ανατολής: ένα παρακλάδι της αλ-Κάιντα που πολεμά στη Συρία και αξιωματούχους της ιρανικής ασφάλειας.
Οι Financial Times μίλησαν με ανθρώπους που αναμίχθηκαν στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων του Κατάρ. Και έμαθαν ότι καταβλήθηκαν 700 εκατομμύρια δολάρια σε Ιρανούς και σιίτες συμμάχους τους στο Ιράκ, καθώς και 200 με 300 εκατομμύρια σε ισλαμιστικές οργανώσεις της Συρίας, και κυρίως στην οργάνωση Ταχρίρ αλ-Σαμ που έχει σχέσεις με την αλ-Κάιντα. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τους γείτονες του Κατάρ στον Κόλπο, πάντως, ήταν το πρώτο μέρος της συμφωνίας, που αφορά την πληρωμή λύτρων στο Ιράν.
Η συμφωνία αυτή έγινε τον Απρίλιο και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους γείτονες του Κατάρ για τον ρόλο της μικρής αυτής χώρας σε μια περιοχή που μαστίζεται από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της να λάβουν την απροσδόκητη απόφαση να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ντόχα.
«Αν θέλετε να καταλάβετε πώς το Κατάρ χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές, είναι αρκετό να δείτε αυτή τη συμφωνία», δηλώνει ένα στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης που έχει λάβει μέρος σε διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή ομήρων στη Συρία. «Και δεν είναι η πρώτη φορά. Εχουν γίνει κι άλλες τέτοιες συμφωνίες από την αρχή του πολέμου μέχρι σήμερα».
Ένα άλλο σκοτεινό κεφάλαιο αυτής της συμφωνίας είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ιράκ Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι τον περασμένο Απρίλιο ότι η κυβέρνησή του κατέσχεσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που ανακαλύφθηκαν σε καταρινά αεροσκάφη. Δεν είναι σαφές αν το ποσό αυτό είναι μέρος της προαναφερθείσας συμφωνίας ή κάτι άλλο.
Σιίτες μαχητές του Ιράκ, που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, λένε ότι το Ιράν έλαβε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια και έδωσε ένα μερίδιο σε αυτούς. Η συμφωνία όμως δεν τους ικανοποίησε και γι?αυτό αποφάσισαν να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειές της. «Οι Ιρανοί πήραν το μερίδιο του λέοντος», λέει ένας από αυτούς.
Το Κατάρ αρνείται ότι στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις και ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες των γειτόνων του είναι ανυπόστατες. Αν και η κυβέρνηση αρνείται επισήμως να σχολιάσει τις πληροφορίες για τα λύτρα, ένας αξιωματούχος που πρόσκειται σε αυτήν αναγνώρισε ότι καταβλήθηκαν. Δήλωσε όμως άγνοια για το ακριβές ποσό.

2 σχόλια

  1. ... κάτι τρέχει στα ... γύφτικα!

    Η Αλήθεια είναι αλλού!!!

    Θυμίζουμε το πραγματικό λόγο (για όσους τον ξέρουν!) εισβολής του ΙΡΑΚ στο Κούβεϊτ!

    Καρμπτόν το ίδιο παίζεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ρωτούσαν έναν Καναδό και του έλεγαν η Ελλάδα είναι μια μικρή πτωχή χώρα που ΖΉΤΑ δανεικά από την Γερμανία {{δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ένωση}}πως μπορεί μια μικρή πτωχή χώρα, διότι δεν έχουμε ούτε πυρηνικά όπλα, ούτε βαριά βιομηχανία , {{ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΌΡΟΥΣ μας θελουν}} Μπορεί να βάζει όρους η Ελλάδα με όποια κυβέρνηση ΚΚΕ--ΤΣΙΠΡΑ--ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ--ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ-- να βάζει όρους ΣΤΗΝ Γερμάνια με διαιτητή το ΔΝΤ ;;με ποιον θα πάει το ΔΝΤ ΚΑΙ ποιος θα κερδίσει????Νομίζω Η ΓΕΡΜΆΝΙΑ θα απαντούσε χωρίς σκέψη...

    Οι αδύναμες χώρες πάνε σε παγκόσμιους οργανισμούς, διεθνή δικαστήρια και συνθήκες της κάθε Ε.Ε..Αν όμως ήσουν η Β. Κορέα με τον οπλισμό που διαθέτη ΣΉΜΕΡΑ με αυτό το αυταρχικό καθεστώς θα τολμούσαν να βάζουν κάθε ήμερα και ένα ΘΈΛΩ ?? ..Φανταστείτε ότι το ΚΑΤΆΡ σχεδόν η πιο πλούσια χώρα του κόσμου πήγε {{να κουνηθεί}}
    και πάνε να το καταπιούν...Αν ήταν η Β. Κορέα ~~ΞΑΝΑΛΈΩ~~με το αυταρχικό καθεστώς θα το τολμούσαν!!!!

    Το ΚΑΤΑΡ ήταν σύμμαχος τους της ΔΥΣΗΣ όπως σήμερα η ΧΟΎΝΤΑ της Αιγύπτου διοτι ΧΟΎΝΤΑ είναι αλλά ο πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι δεν τους έκανε τα χατίρια και επέβαλαν ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΤΗΝ ΧΟΎΝΤΑ τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και την αποδέχονται ΌΛΟΙ {{οι δημοκράτες του πλανήτη}}... υποκρισία και λαϊκισμός δεν είναι {{τον δημοκρατών}}..

    Όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά ΣΉΜΕΡΑ από κάθε άλλη φορά διοτι οι δυτικοί ήξεραν πολύ καλά ότι Σαουδική Αραβία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, ΤΟΥΡΚΙΆ , αγόραζαν όπλα, χρηματοδοτούσαν, εφοδίαζαν τον ISIS μαζί και ο πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι {για αυτό τον έφαγαν}.. Όμως τώρα είναι ΜΌΝΟ το ΚΑΤΑΡ ο ένοχος!!!!

    Κεφαλαίο Β. Κορέα:: Τι παράγει;; Τι εξάγει;;ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΙ ΤΑ ΚΕΦΆΛΑΙΑ να εξοπλίζετε με βαριά πυρηνικά αυτό το καθεστώς !!! θέλει πολλά ΔΙΣ που στο διάολο τα βρίσκει αυτός ο τρελάρας..

    Ακούστε ΙΡΑΝ~~ΚΑΤΑΡ~~Σαουδική Αραβία~~Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΤΟΥΡΚΙΆ χρηματοδοτούσαν το οπλοστάσιο της Β. Κορέας.. ΤΏΡΑ η συμμαχία έσπασε ΆΛΛΑ έμειναν οι ισχυροί σύμμαχοι τους ΙΡΑΝ~~ΚΑΤΑΡ~~Β.ΚΟΡΕΑ~~ΑΔΕΛΦΟΊ ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΙ~~ΕΠΑΙΤΕ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΆ..

    Τώρα τι παιγνίδια θέλει να παίξει το τρελό Κουνάβι τον ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το ΚΑΤΑΡ Όταν έχουν εκεί οι ΗΠΑ μια από της μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις ..ΌΤΑΝ η Ρωσία ,το Ιράν, η Β. Κορέα {{ΔΕΝ ΜΙΛΟΎΝ ΑΚΌΜΑ!!!}} τι θα γίνει με τον ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΠΛΟΎΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ που το κατά κεφάλι εισόδημα του απλού Καταριάνου είναι 150.000 χιλιάδες δολάρια τον ΧΡΌΝΟ Κ-Α-Θ-Α-Ρ-Α..

    Εμείς δυστυχώς έχουμε ολοκληρωτική ΚΑΤΟΧΉ από τους Γερμανούς και είναι κρίμα που πληρώνουμε για κόμματα , βουλευτές, κυβερνήσεις..Όσο για τους Αριστερούς οι κομουνιστές κομματάρχες ΚΑΛΆ ΕΊΝΑΙ ΒΟΛΕΜΈΝΟΙ κρατούν τα γκέμια του απλού ΛΆΟΥ με της ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λένε,, διοτι δεν έχουν την δύναμη και δεν μπορούν να κλάσουν ΤΊΠΟΤΑ με λογίδια,, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ήλθαν για να μείνουν...

    ΜΙΑ ελπίδα υπάρχει να καταλάβουν μεγάλες χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, όπως η Αγγλία ότι Η ΓΕΡΜΆΝΙΑ ότι κέρδος και να υπάρξει στην χώρα τους θα τους παίρνει η ΓΕΡΜΆΝΙΑ...Στην Η Ιταλία χτυπά συναγερμός ΔΥΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ευρώ έχει πάει το χρέος της με τους ΤΟΚΟΥΣ...Εμείς είναι λάθος που λεγόμαστε ΕΛΛΆΔΑ θα Έπρεπε να λεγόμαστε ΓΕΡΜΑΝΙΑ Β!....ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΧΤΎΠΗΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΊΣΤΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΜΑΖΊ ΜΕ ΌΤΙ ΛΈΓΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ...

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΜΑΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΜΙΆ ΔΎΝΑΜΗ..ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΈΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΌ ΜΑΣ... ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση