GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε high definition θα μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Το ΕΣΡ θα κληθεί να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών Καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου 4339/20...


Το ΕΣΡ θα κληθεί να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου 4339/2015 περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, μετά από τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, αναμένεται να κληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, καθώς και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές, στο πλαίσιο των ενεργειών που απαιτούνται για την άμεση διενέργεια του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με την κατατεθείσα τροπολογία ορίζεται ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών, θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), καθόλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση