GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορική και φιλόδοξη αποστολή της NASA στον Ήλιο

Το Parker Solar Probe θα πλησιάσει τον Ήλιο περισσότερο από κάθε άλλο σκάφος έχει τολμήσει έως τώρα Το καλοκαίρι του 2018 ...


Το Parker Solar Probe θα πλησιάσει τον Ήλιο περισσότερο από κάθε άλλο σκάφος έχει τολμήσει έως τώρα

Το καλοκαίρι του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η  αποστολή Solar Probe Plus της NASA, με σκοπό να «αγγίξει» τον Ήλιο για πρώτη φορά. Το σκάφος Parker Solar Probe (κεντρική φωτό), μεγέθους μικρού αυτοκινήτου και κόστους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  θα πλησιάσει το 2024 τον Ήλιο περισσότερο από κάθε άλλο σκάφος έχει τολμήσει έως τώρα.

Στόχος είναι να εισχωρήσει για πρώτη φορά στην «ατμόσφαιρά» του (γνωστή και ως στέμμα ή κορώνα), σε απόσταση σχεδόν επτά εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την επιφάνεια του άστρου μας και σε θερμοκρασίες κοντά στους 1.400 βαθμούς Κελσίου.

Η αποστολή ονομάστηκε έτσι προς τιμή του αμερικανού φυσικού Γιουτζίν Πάρκερ, ο οποίος διεξήγαγε πρωτοποριακές μελέτες για τον ηλιακό «άνεμο».  Ο Πάρκερ, ο οποίος δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 90ά γενέθλιά του. Είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία θα τιμήσει έναν εν ζωή επιστήμονα, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σχεδιάζει τη δική του αποστολή στον Ήλιο, το σκάφος Solar Orbiter, που προγραμματίζεται να εκτοξευθεί το Φεβρουάριο του 2019.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση