GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Γλέζος πιάνει από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη για να καταθέσει στεφάνι - Κωνσταντοπούλου: Δεν έχει το δικαίωμα η Γερμανία - ΒΙΝΤΕΟ

Με δύο αναρτήσεις, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς περιέγραψε μια σκηνή που εκτυλίχ...


Με δύο αναρτήσεις, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς περιέγραψε μια σκηνή που εκτυλίχθηκε στην εκδήλωση μνήμης στο Δίστομο, για τη σφαγή από τους ναζί.

Στο πρώτο tweet ο βουλευτής αναφέρει: Η Ζωή πήγε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στο Δίστομο και τον πήρε ο Μ. Γλέζος από το χέρι για να την παρακάμψει. Φοβερή στιγμή!

Στη δεύτερη ανάρτησή του, ο Γιώργος Μαυρωτάς γράφει: Ο Μ. Γλέζος ανακηρύσσεται επίτιμος Δημότης Διστόμου. Με αυτό που έκανε σήμερα στην εκδήλωση έδειξε πόσο μεγάλος είναι…

Αργότερα κυκλοφόρησε και βίντεο από το περιστατικό στο οποίο φαίνεται η κυρία Κωνσταντοπούλου να στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους και να «ανακοινώνει» στον Γερμανό πρέσβη ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι λέγοντάς του ότι πρέπει η χώρα του να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μετά από μερικά λεπτά τη λύση έδωσε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος όπως φαίνεται στο βίντεο πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, παρακάμπτοντας την κυρία Κωνσταντοπούλου και του έδωσε το στεφάνι για να το καταθέσει στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

Στην ομιλία του μετά το συμβάν, μάλιστα, ο κ. Γλέζος είπε ότι «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Δεν έχει το δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο της σφαγής

Με ανάρτησή της στο Facebook, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», αναφέρεται στο περιστατικό, σημειώνοντας ότι η Γερμανία δεν έχει δικαίωμα να καταθέτει στεφάνι με τη σημαία της, φαρδιά-πλατιά, επισημαίνοντας ότι αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση να αποζημιώσει για τα εγκλήματά της. Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετέφερε τις θέσεις της και στον Γερμανό πρέσβη, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook, έχει ως εξής:

«Δίστομο 2017.

73 χρόνια μετά.

Έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι με τη σημαία της φαρδιά-πλατιά επάνω στο μνημείο των σφαγιασθέντων;

Δεν έχει το δικαίωμα.

Την ίδια ώρα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση να αποζημιώσει για τα εγκλήματά της. Σε συμφωνία με κάθε ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Η Γερμανία οφείλει να πληρώσει για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ολοκαύτωμα, την καταστροφή.

Αυτό είπα σήμερα στον Γερμανό πρέσβυ.

Λίγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων των εκτελεσθέντων κατοίκων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, που παραμένουν χωρίς δικαίωση, 17 χρόνια μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τη Γερμανία να πληρώσει.

Τα ιστορικά γεγονότα δεν εξαλείφονται με εθιμοτυπίες ούτε εξανεμίζονται με χειρονομίες.

Διαμορφώνουν συνειδήσεις και στάση ζωής.

Πολύ πέρα από τους "καλούς τρόπους", σε συνθήκες επιβολής μιας νέας κατοχής, που δεν υπηρετούν αλλά ακυρώνουν τις αξίες.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ονομάστηκαν έτσι, γιατί τραυματίζουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, πλήττουν ολόκληρη την ανθρωπότητα και κάθε άνθρωπο χωριστά.

Τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία.

Που δεν την ανέχεται η ψυχή των ανθρώπων που συγκλονίζονται στη σκέψη και μόνον της ανείπωτης θηριωδίας.

Η ψυχή της ανθρωπότητας».

2 σχόλια

  1. Αφήστε της ψευτοπαλληκαριές!

    Όταν Γερμανός (και Πρέσβης) καταθέτει ΣΤΕΦΑΝΙ για της Σφαγές που κάναν οι πρόγονοι του και ενδεχομένως συγγενείς του χρειάζεται και ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ απέναντί του ("Αρχαία" Ελληνική Στάση!!!)!!!

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ για την ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ "ελληναράδων" στην Σφαγή Αυτή;;;;; Γιατί ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ "ελληναράδων-ΣΚΑΤΑ" για της ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;;;

    ΟΙ "ΦΑΚΕΛΟΙ" ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΗΕΙΚΑΝ ΤΟ ... 1981!!!! Όπως δεν διαγράψαμαι και το 1821!!!

    ΕΜΕΙΣ ΔΩΣΑΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ και δεν θα μας πει κανείς ... Ποιός Είναι ο Εχθρός Του Ελληνικού Λαού/Της Χώρας ΤΩΝ Ελλήνων!!!

    Διότι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ/ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

    Αλλά τι να περιμένεις από μια Αποικιοκρατούμενη Χώρα με το ... Ανάλογο Πολιτικό και Πολιτειακό... "Προσωπικό"!!! Medre λένε οι ... Γάλλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... και όλοι παίζουν τον παπά!( τραγούδι Γρηγόρης Μπθ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση