Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

  Το Plan B του ΔΝΤ για να μη χαθεί η δόση  Το Ταμείο δεν θα υποχρεωθεί στην εκταμίευση κάποιας δόσης, εάν δεν υπάρχει απόφαση των Ευρωπαίων για το χρέος

  Με δόση περίπου 2,5 δισ. αλλά και με ενεργοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου του ΔΝΤ για «πρόγραμμα», οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να κλείσουν το θέμα «Ελλάδα» για το καλοκαίρι και έως τις γερμανικές εκλογές. Η ασυμφωνία ως προς το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως φαίνεται, δεν θα επιλυθεί ούτε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, οδηγεί στη «μεσοβέζικη» λύση, για συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά χωρίς εκταμίευση δανείου, όπως γράφει η εφημερίδα «Επένδυση».
  Το ΔΝΤ θα έχει ουσιαστικά τον έλεγχο του προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων, αφού θα αποφασίζει για το κατά πόσο επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, αλλά και την ενεργοποίηση των μέτρων του 2019 και του 2020 νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Ωστόσο, γράφει η εφημερίδα, το Ταμείο δεν θα υποχρεωθεί στην εκταμίευση κάποιας δόσης, εάν δεν υπάρχει απόφαση των Ευρωπαίων για το χρέος. Στο καλύτερο σενάριο, μια τέτοια λύση θα μπορούσε να φέρει εκταμίευση της πρώτης δόσης από το ΔΝΤ τον Οκτώβριο, μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, στις 24 Σεπτεμβρίου. Στο χειρότερο σενάριο, το ΔΝΤ δεν θα εκταμιεύσει καμία δόση έως το τέλος του προγράμματος, το 2018, αφού οι Ευρωπαίοι δεν θα λάβουν κανένα μέτρο ελάφρυνσης του χρέους και δεν θα ανακοινώσουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα πριν από την επίσημη λήξη του τρίτου μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 11 Ιουν 2017, 11:07:00 μ.μ.

  Και που να δείται το Plan C το δικό μου!
  Το λατίν C είναι το Γάμμα το δικό μου!

  Ανώνυμος είπε... 11 Ιουν 2017, 11:08:00 μ.μ.

  Και που να δείται το Plan C το δικό μου!
  Το λατίν C είναι το Γάμμα (Γ) το δικό μου!

  Item Reviewed: Το Plan B του ΔΝΤ για να μη χαθεί η δόση Rating: 5 Reviewed By: Press- gr