GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σταθάκης για το Eurogroup: Το βασικότερο είναι η ηρεμία και η προοπτική ενός καθαρού δρόμου

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Σταθάκης είπε μεταξύ άλλων ότι είναι τέσσερα τα σημεία που...


Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Σταθάκης είπε μεταξύ άλλων ότι είναι τέσσερα τα σημεία που προσδίδουν θετικό πρόσημο στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι "το πρώτο και βασικότερο είναι η ηρεμία και η προοπτική πλέον ενός καθαρού δρόμου ο οποίος οδηγεί στην επιβεβαίωση ότι επιδίωξη όλων είναι τον Ιούλιο του 2018 η χώρα να έχει τελειώσει με το μνημονιακό σύστημα και να έχουν διασφαλιστεί οι όροι επιστροφής της στην κανονικότητα και επιστροφής της στις αγορές".
"Το δεύτερο σημείο", συνέχισε, "είναι η κατ΄αρχην αποδοχή από την πλευρά του ΔΝΤ ότι μπαίνουμε σε μία τροχιά και σε μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, το οποίο είναι το τρίτο θετικό στοιχείο. Έχουμε τη ρητή επαναφορά των δύο δεσμεύσεων: επιμήκυνση έως 15 χρόνια και το 15% ανώτατο όριο εξυπηρέτησης και την επισήμανση ότι θα υπάρχει προσδιορισμός μηχανισμού και ότι η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων θα γίνουν μέσα στο εύλογο διάστημα μέχρι το τέλος του προγράμματος".
"Και το τέταρτο σημείο είναι για πρώτη φορά η τόσο ρητή δέσμευση για ένα αναπτυξιακό πακέτο που θα διευκολύνει την ανάκαμψη της οικονομίας" πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση