GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Χρήσιμη η συνεννόηση αρκεί να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις

Πάντα είναι χρήσιμη η συνεννόηση αρκεί να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον...


Πάντα είναι χρήσιμη η συνεννόηση αρκεί να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δείχνει διατεθειμένη να συμπαραταχθεί σε μία ενιαία στάση στο ζήτημα του χρέους.
Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου, που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, με τίτλο: «"Ζυμώνουν" σύσκεψη πολιτικών αρχηγών», ο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς εάν θα ήταν χρήσιμη μία τέτοια σύσκεψη πριν από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου απάντησε: "Πάντα μπορεί να είναι χρήσιμη μία τέτοιου είδους θεσμική λειτουργία αρκεί όμως να υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις. Η μέχρι τώρα στάση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνουν ότι είναι διατεθειμένες να συμπαραταχθούν σε μία ενιαία στάση στα θέματα του χρέους. Ακόμα θυμόμαστε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη σε κάθε κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης των τελευταίων μηνών, όπου ουσιαστικά υπονόμευε τις προσπάθειες της χώρας. Άρα δεν σφυρηλατείτε αυτό το έδαφος με πραγματικούς όρους της εθνικής συνεννόησης... Εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις βεβαίως να υπάρξει αυτή η συνεννόηση".
Αναφερόμενος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο κ. Σκουλέτης σημείωσε ότι "τα πράγματα είναι αρκετά πιεστικά. Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, έτσι όπως διαμορφώνεται ημέρα με την ημέρα το σκηνικό και το κλίμα πηγαίνοντας προς την επόμενη συνάντηση. Δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε κατά συνέπεια γνωρίζουμε τι θέλουμε, ενδεχομένως να οδηγηθούμε και στην Σύνοδο Κορυφής προσπαθώντας να πολιτικοποιήσουμε το ελληνικό ζήτημα".
Σχετικά με το ενδεχόμενο να μην υπάρξει λύση για το χρέος και να χαθεί η ποσοτική χαλάρωση ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "εάν πάμε στο δυσμενέστερο σενάριο πρέπει να δούμε τι μπορεί να είναι καλύτερο για εμάς τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας από αυτήν τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει από τις παραμονές του 2017 και να δούμε τι κάνουμε από εδώ και εμπρός. Αλλά αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση