GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Λέκκας για τον νέο σεισμό στη Λέσβο: Εισερχόμαστε σε κάποια φάση εκτόνωσης

"Είναι μία σεισμική δραστηριότητα η οποία ουσιαστικά υποδεικνύει ότι εισερχόμαστε σε κάποια φάση εκτόνωσης" δήλωσε ο καθηγητή...


"Είναι μία σεισμική δραστηριότητα η οποία ουσιαστικά υποδεικνύει ότι εισερχόμαστε σε κάποια φάση εκτόνωσης" δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας για τον νέο σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Λέσβο το βράδυ του Σαββάτου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.
"Θέλαμε αυτόν τον μετασεισμό, θέλαμε αυτήν τη δραστηριότητα. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή χρειαζόμασταν 2-3 σεισμούς αυτής της τάξεως, ίσως και λίγο παραπάνω, για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σε μία κατάσταση εκτόνωσης" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ρηγμάτων από αυτόν τον σεισμό ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας απάντησε: "Πάντα τίθεται αυτό το θέμα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Βεβαίως το κοιτάμε, είναι μία από τις βασικές δράσεις που κάνουμε όταν έχουμε τόσο μεγάλη σεισμική δραστηριότητα. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η διασπορά όλων των σεισμών που γίνονται είναι σεισμοί των οποίων τα επίκεντρα διατάσσονται μέσα στη ζώνη του ρήγματος που ενεργοποιήθηκε, δηλαδή εντός του σεισμογόνου χώρου, δεν έχουν μεγάλη διασπορά. Συνεπώς, αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε 'ενόχληση' άλλων ρηγμάτων από αυτή τη δραστηριότητα".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση