GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαυραγάνης για το χάος με τα ανασφάλιστα οχήματα: Να παγώσουν τα πρόστιμα και να γίνει επανέλεγχος

Στο χάος με τα ανασφάλιστα οχήματα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την ...


Στο χάος με τα ανασφάλιστα οχήματα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
"Πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της λίστας, επομένως να δοθεί μία νέα ημερομηνία στην οποία θα παρθούν τα στοιχεία ποια είναι ασφαλισμένα και ποια ανασφάλιστα", τόνισε ο κ. Μαυραγάνης. Απαντώντας στο ερώτημα εάν έπρεπε να υπάρξει ένα άλλο πιο ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ο υφυπουργός Μεταφορών είπε: "Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Νόμος 4141/2013, τότε θεσπίζεται λοιπόν ότι το ανασφάλιστο όχημα έχει παράβολο για να ξανασφαλιστεί, 250 ευρώ. 4261/2014, εκεί υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το 2014 αλλάζει το ασφαλιστικό δίκαιο και εκεί που το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτόματα όταν έληγε ανανεωνόταν, ξαφνικά αλλάζουν το σύστημα και δεν ανανεώνεται ποια αλλά πρέπει να εισπράξει πρώτα η ασφαλιστική εταιρεία, λογικό είναι, τα χρήματα και μετά να ξεκινήσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν κατά 90% πράκτορες, όχι μόνο στην επαρχία αλλά και στην Αθήνα. Αυτοί εισπράττουν κάποια χρήματα, είτε σε μετρητά, είτε στο λογαριασμό τους και στη συνέχεια τα πηγαίνουν στις ασφαλιστικές εταιρείες και τότε ξεκινάει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Έχουμε χιλιάδες περιπτώσεις, θα έλεγα εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις που μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία".
Και σημείωσε: "Λέμε το εξής: για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν νοείται όχημα ανασφάλιστο να κυκλοφορεί, είναι κίνδυνος-θάνατος και έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει κάτι για να αφυπνιστεί η κοινωνία. Αφυπνίστηκε η κοινωνία αυτή τη στιγμή; Αφυπνίστηκε. Τι τους είπα εγώ εχθές το απόγευμα; Κύριοι εφόσον ο στόχος επετεύχθη και αφυπνίστηκε η κοινωνία θα πρέπει να δοθεί μία νέα ημερομηνία στην οποία να επικαιροποιηθεί η λίστα. Όποιοι λοιπόν πράγματι θέλουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και πρέπει να θέλουν όλοι να ασφαλίσουν τα οχήματά τους για το δικό τους καλό, πρέπει να τα ασφαλίσουν μέσα σε αυτές τις ημέρες που διανύουμε και να τελειώνει το πρόβλημα".
Στο ερώτημα ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια για το ζήτημα ο κ. Μαυραγάνης απάντησε: "Η άποψη η δική μου, δεν μπορώ να πω γιατί την απόφαση θα την πάρει το υπουργείο Οικονομικών, η δική μου η πρόταση είναι η εξής: Πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της λίστας, επομένως να δοθεί μία νέα ημερομηνία στην οποία θα παρθούν τα στοιχεία ποια είναι ασφαλισμένα και ποια ανασφάλιστα και επειδή ακριβώς οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν θέμα με τους πράκτορές τους πρέπει να λύσουν τα ζητήματα των καταβολών και εισπράξεων των ποσών. Δεν μπορούν να δίνουν ανθρώπους ως ανασφάλιστους, ενώ στην πραγματικότητα οι πράκτορές τους έχουν εισπράξει χρήματα".
Στην επισήμανση εάν με τα λεγόμενά του εννοεί ότι πρέπει να παγώσει η διαδικασία έως ότου επικαιροποιηθούν και διασταυρωθούν οι λίστες ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε: "αυτή είναι η άποψή μου".
Ο υφυπουργός Μεταφορών απάντησε στις ερωτήσεις ακροατών, αλλά και σε αυτές που έθεσε ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης που επίσης φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του Realfm 97,8.
Ακούστε το ηχητικό:
Μέρος 1ο:

Μέρος 2ο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση