GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Φάμελλος για τα σκουπίδια στους δρόμους και τις κινητοποιήσεις

Στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων των δήμων στον τομέα της καθαριότητας και την υγειονομική βόμβα που αποτελούν οι τόνοι σκουπιδιών ...


Στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων των δήμων στον τομέα της καθαριότητας και την υγειονομική βόμβα που αποτελούν οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους ολόκληρης της χώρας αναφέρθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό το αδιέξοδο το οποίο δημιουργείται, οφείλεται στην απαγόρευση που έχουμε για τις προσλήψεις και στο καθεστώς των συμβασιούχων το οποίο προφανώς είναι μία αδιέξοδη διαδικασία. Το να έχουμε συμβασιούχους το καταλαβαίνω όταν έχουμε ένα καλοκαιρινό φορτίο καθαριότητας σε έναν τουριστικό δήμο, αλλά δεν μπορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δήμο να καλύπτονται με συμβασιούχους. Κάποια στιγμή αυτό το πράγμα πρέπει να ξεκαθαρίσει στην Ελλάδα γιατί και οι εργαζόμενοι έτσι γίνονται όμηροι σε οποιαδήποτε διοίκηση είτε κεντρική είτε τοπική" είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε:
"Η δική μας η άποψη πάντα ήταν ότι θα πρέπει οι μόνιμες θέσεις απασχόλησης να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό. Τώρα έχουμε ένα αδιέξοδο πράγμα, διότι οι συμβασιούχοι έχουν θέμα με το ελεγκτικό συνέδριο, υπάρχουν αποφάσεις οι οποίες αμφισβητούν την ολοκλήρωση της υπηρεσίας τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την αμοιβή τους. Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν εντάσεις και απεργίες μιας και θα υπάρχει βραχυπρόθεσμη επίλυση".
"Αυτό που λέω για να το ακούσει ο συνδικαλιστικός φορέας είναι ότι δεν θα υπάρχει αμφισβήτηση της αμοιβής των εργαζομένων και δεν θα υπάρχει αμφισβήτηση της εργασίας τους τουλάχιστον μέχρι και την περίοδο του καλοκαιριού... Συνιστώ ηρεμία διότι θα λυθεί το πρόβλημα και δεν δημιουργήθηκε από εμάς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση