GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δένδιας για τα σκουπίδια: Η κρίση δημιουργήθηκε εξαιτίας του χειρισμού της κυβέρνησης

Στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και το μέλλον των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,...


Στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και το μέλλον των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ο κ. Δένδιας απαντώντας στο ερώτημα εάν κατά τη γνώμη του λύση στο πρόβλημα είναι η μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα ή η εκχώρηση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα είπε: "Πάνω σε αυτό η ΝΔ πήρε μία θέση στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε γενικά πάνω στο θέμα της καθαριότητας, λέγοντας ότι δεν είναι αυτονόητο ότι η καθαριότητα συνιστά δημόσιο λειτούργημα, μπορεί κάλλιστα να εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Από κει και πέρα, υπάρχει συνταγματική προστασία όσον αφορά το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κάθε μία αρχή έχει δυνατότητα να επιλέξει μέθοδο και πρόσθεσε:
"Αυτό όμως που αντιμετωπίζει η χώρα είναι διαφορετικό. Δεν είναι μία γενική συζήτηση για το πως είναι ο βέλτιστος τρόπος αποκομιδής των απορριμμάτων, είναι η αντιμετώπιση μίας κρίσης η οποία δημιουργήθηκε εξαιτίας του τρόπου που η κυβέρνηση επί δύο χρόνια διαχειρίζεται αυτό το θέμα. Με παρατάσεις συμβάσεων, μέχρι που 'χτύπησε' πάνω στη συνταγματική νομιμότητα και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτή είναι η κατάσταση".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση