GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνητική πηγή στο Reuters: Επιστροφή στις αγορές με επιτόκιο κάτω από 5%

Μόλις το κόστος δανεισμού της Ελλάδας μειωθεί κάτω από το 5%, η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ελλην...


Μόλις το κόστος δανεισμού της Ελλάδας μειωθεί κάτω από το 5%, η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ελληνικές κυβερνητικές πηγές.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιλάμβανε ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με το Reuters, αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από το εάν η Αθήνα μπορεί να καταλήξει με τους Ευρωπαίους και το Νομισματικό Ταμείο σε μια αρκετά καλή συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, ώστε να πειστεί η ΕΚΤ, που συνεδριάζει την Πέμπτη, και να ανάψει το πράσινο φως για επιστροφή στις αγορές.
«Μια επιστροφή στις αγορές με ένα πενταετές ομόλογο πρέπει να γίνει με επιτόκια κάτω του 5%», τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση