GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ράπανος: Μας έλεγαν πως η σύμβαση με τη Siemens είναι επωφελής

Η κατάθεση του Βασίλη Ράπανου στη δίκη της Siemens Με την κατάθεση του πρώην προέδρου του Δ.Σ. του ΟΤΕ Βασίλη Ράπαν...


Η κατάθεση του Βασίλη Ράπανου στη δίκη της Siemens

Με την κατάθεση του πρώην προέδρου του Δ.Σ. του ΟΤΕ Βασίλη Ράπανου συνεχίστηκε η εκδίκαση για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Ο κ. Ράπανος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΤΕ από το Νοέμβριο του 1998 έως τον Απρίλιο του 2000, αναφέρθηκε στις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από την εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PWC) αλλά και τον νομικό σύμβουλο του Οργανισμού ότι οι συμβάσεις με την Siemens ήταν επωφελής για τον Οργανισμό. «Η γνώμη των νομικών συμβούλων ήταν ότι οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και αφού δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις, οι εκτελεστές συμφωνίες θα πρέπει να προχωρήσουν» είπε ο μάρτυρας και αναφερόμενος στην PWC πρόσθεσε ότι και εκείνη παρείχε εκτεταμένη ενημέρωση για την πορεία των συμφωνιών και την εκτέλεσή τους καθώς και διαβεβαιώσεις πως αυτές διεξάγονταν κανονικά και συνεπώς ήταν επωφελής για τον ΟΤΕ.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ υπογράμμισε ότι «είχαμε δώσει εντολή αν υπάρξουν άλλες ανάγκες σε τηλεπικοινωνιακό υλικό, αυτές να καλυφθούν μέσω νέων διαγωνισμών και όχι με επέκταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων». Παρά ταύτα, όπως διευκρίνισε στο δικαστήριο ο κ. Ράπανος, «είχαμε δώσει εντολή αν υπάρξουν άλλες ανάγκες σε τηλεπικοινωνιακό υλικό, αυτές να καλυφθούν μέσω νέων διαγωνισμών και όχι με επέκταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων». Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου παρατήρησε πως «το σκάνδαλο της Siemens εμφανίζεται να εκδηλώνεται κατά τη περίοδο της δικής σας θητείας στον ΟΤΕ. Τί εντύπωση σας κάνει αυτό;» άκουσε τον μάρτυρα να απαντά: «Τα θέματα ηθικής ήταν πάντα αδιαπραγμάτευτα για μένα. Γι’ αυτό έχω ζητήσει άλλωστε και την απομάκρυνση ενός εκ των κατηγορουμένων (σ.σ. εκείνη την περίοδο ήταν στέλεχος του ΟΤΕ) επειδή μου αντιμίλησε. Πόσο μάλλον αν υπήρχε θέμα χρηματισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση