GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινη κόλαση στη Γαλλία - 10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους - ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλά και κάμπινγκ έπειτα από μια νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στη γ...


Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλά και κάμπινγκ έπειτα από μια νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στη γαλλική Ριβιέρα.

Οι πρώτες μεγάλες φωτιές ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας και έχουν ήδη κάψει δάση στη νοτιοανατολική Γαλλία, καθώς και στο νησί της Κορσικής.

Η νέα φωτιά ξέσπασε κοντά στο Bormes-les-Mimosas, νοτιοδυτικά του δημοφιλούς θέρετρου Saint-Tropez στις ακτές της Μεσογείου.

Ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε: "10.000 άνθρωποι τουλάχιστον αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή. Είναι μια περιοχή που διπλασιάζει ή τριπλασιάζει τον πληθυσμό της το καλοκαίρι".

Τουλάχιστον 12 πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί, ενώ 15 αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των καπνών στην Κορσική.

Περισσότερα από 30.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε δύο αεροσκάφη Καναντέρ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση