GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκρούσεις ενόπλων με αστυνομικούς στο Μεξικό με 19 νεκρούς

Δεκαεννέα ένοπλοι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής ανταλλαγής πυρών στην Πολιτεία Σιναλόα τ...


Δεκαεννέα ένοπλοι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής ανταλλαγής πυρών στην Πολιτεία Σιναλόα του βόρειου Μεξικού, άντρο διαφόρων καρτέλ των ναρκωτικών, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν μια αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαιναν οπλοφόροι διασταυρώθηκε με αστυνομικούς στην πόλη Μασατλάν (βορειοανατολικά), δήλωσε ο Κριστόμπαλ Καστανιέδα, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης στη Σιναλόα.

Οι 19 ένοπλοι, που επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα, σκοτώθηκαν όταν οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα τέσσερα οχήματα και 22 πυροβόλα όπλα, ανάμεσά τους επτά πιστόλια, κατασχέθηκαν, συμπλήρωσε ο Καστανιέδα.

Το επεισόδιο αυτό είναι ένα από τα πιο πολύνεκρα των τελευταίων μηνών στην περιοχή, που έχει μετατραπεί σε θέατρο μιας άγριας διεκδίκησης της εξουσίας στους κόλπους του καρτέλ της Σιναλόα, έπειτα από τη σύλληψη την περασμένη χρονιά του αφεντικού του, του Χοακίν Γκουσμάν, ή «Ελ Τσάπο».

Η εσωτερική σύγκρουση για την ηγεσία της συμμορίας έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση της βίας στη Σιναλόα φέτος. Πάνω από 760 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του Ιουνίου. Πρόκειται για έναν αριθμό χωρίς προηγούμενο μετά το 2011, σύμφωνα με τις αρχές της Πολιτείας.

Η βία κλιμακώνεται όμως και σε άλλες Πολιτείες του Μεξικού: 2.186 ανθρωποκτονίες από πρόθεση καταγράφηκαν στη χώρα τον Μάιο. Αυτός ήταν ο βαρύτερος απολογισμός από το 1997, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση