GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφαίρεσαν από το μάτι της... 27 φακούς επαφής

Γιατροί αφαίρεσαν από το μάτι μιας 67χρονης στη Βρετανία 27 φακούς επαφής. Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο Σόλιχαλ των Γουέστ Μίντλαντς...


Γιατροί αφαίρεσαν από το μάτι μιας 67χρονης στη Βρετανία 27 φακούς επαφής. Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο Σόλιχαλ των Γουέστ Μίντλαντς για μια επέμβαση ρουτίνας για καταρράκτη.

Σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ), γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι στην διάρκεια της επέμβασης εμφανίστηκε ένα "μπλε χρώματος ξένο σώμα", που ήταν "μια συμπαγής μάζα από 17 φακούς επαφής μαζί με βλέννες".

Σε πιο ενδελεχή εξέταση εντοπίστηκαν δέκα ακόμη φακοί.

Όπως έγραψαν οι γιατροί στην επιθεώρηση: "Η ασθενής φορούσε μηνιαίους φακούς επαφής μιας χρήσης επί 35 χρόνια...".

«Κανείς από εμάς δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν», δήλωσε ο ασκούμενος οφθαλμίατρος Ρούπαλ Μορτζάρια, τονίζοντας πως προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλους τους γιατρούς το γεγονός ότι η ασθενής δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξη της μάζας των φακών, καθώς η συσσώρευση τους θα έπρεπε να είναι αιτία έντονων ενοχλήσεων.

«Βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Πίστευε ότι οι ενοχλήσεις που ένιωθε ήταν αποτέλεσμα της ηλικίας της ή ξηροφθαλμίας», προσέθεσε ο ασκούμενος γιατρός.

Πηγή φωτο: BMJ, MediaforMedical/Jean-Paul Chasse/Alamy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση