GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Λαμία ο Τσίπρας για το 2ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο

Στη Λαμία μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός για το 2ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, όπου στις 7.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμέν...


Στη Λαμία μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός για το 2ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, όπου στις 7.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του, στο περιφερειακό Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης.

Μετά την ώθηση που κατέγραψε η ελληνική οικονομία, κατά τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, η παραγωγική ανασυγκρότηση εισέρχεται πλέον σε πιο ουσιαστικό στάδιο. Αυτό διαφάνηκε άλλωστε και από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο οποίος μίλησε για τον σχεδιασμό της χώρας στη μεταμνημονιακή περίοδο, με αναπτυξιακούς όρους και όχι με ευχολόγια.

Ο Αλέξης Τσιπρας προανήγγειλε δίκαιη ανάπτυξη που θα επιστρέψει στην κοινωνία μέρος των θυσιών που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, και αυτή η ανάπτυξη περνά από την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως άλλωστε είχε υπογραμμίσει ο ίδιος, κατά τη συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις ανάγκες των πολιτών όσο η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία και καλείται να ξεπεράσει τα κομματικά πλαίσια και να λειτουργήσει συλλογικά υπέρ του κοινού καλού. Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα διαθέσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει, είτε μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, είτε μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, είτε μέσω ΕΣΠΑ.

Η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό στόχο για την κυβέρνηση και αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται καλύτερα, όταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι περιφέρειες και οι δήμοι. Η πολύ καλή παρουσίαση του προηγούμενου συνεδρίου στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο έκλεισε με την ανακοίνωση της δημιουργίας Αναπτυξιακού Ταμείου Δυτικής Μακεδονίας που αποτελούσε αίτημα της περιφέρειας εδώ και πολλά χρόνια.

Απόψε, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έχει αποστείλει σχετική επιστολή επτά σελίδων στον πρωθυπουργό (η οποία είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ), θα παρουσιάσει τις μελέτες και τα σχέδια που έχει για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τα έργα υποδομής που χρειάζεται η περιοχή. Πάντως, ο Κώστας Μπακογιάννης θα διεκδικήσει πρώτα από όλα την αλλαγή της χρηματοδότησης της Περιφέρειας, η οποία κυμαίνεται σχεδόν στο μισό από πολλές άλλες Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει τις αλλαγές της χρηματοδότησης, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και δεν θα καθορίζεται μόνο στη βάση πληθυσμιακών κριτηρίων, όπως ισχύει έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση