GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,625% - Απόλυτη επιτυχία της εξόδου στις αγορές

Το ποσό των 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,625% άντλησε το ελληνικό Δημόσιο με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείο...


Το ποσό των 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,625% άντλησε το ελληνικό Δημόσιο με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν λόγο για απόλυτη επιτυχία της εξόδου στις αγορές και ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Η δήλωση των κύκλων του ΥΠΟΙΚ
«Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι και σημειώνουν.
«Συγκεκριμένα, το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος της απόδοσης στο 4,625%, σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχαν διαμορφωθεί στο 4,75% και 4,95% αντίστοιχα.
Είναι σημαντικό επίσης ότι από τις πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».
Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν πως «το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας το στόχο του ελληνικού ομολόγου, θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση