GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

33 φωτιές σε ένα 24ωρο - Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στις Λούτσες Κέρκυρας

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασαν 33 δασικές φωτιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσ...


Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασαν 33 δασικές φωτιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.
Η κατάσταση όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση την Κυριακή στις 16:20 στην περιοχή Λαγώποδο Ζακύνθου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση τη Δευτέρα στις 14:05 στην περιοχή Λούτσες Κέρκυρας είναι σε εξέλιξη και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο. Στην περιοχή επιχειρεί και ένα ελικόπτερο τύπου Chinook.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση χθες στις 16:45 στην περιοχή ΠεδήΜανταμάδουστη Λέσβο, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 6 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Ανάβρα Αλμυρού Βόλου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Λακωνίας και τα Κύθηρα και υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και για τα νησιά Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση