GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότερες από 40 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα - Ποια είναι η κατάσταση σε Ζάκυνθο και Κρήτη

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα ...


Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Σχετικά με τις δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου, την Παρασκευή, σημειώνεται ότι η μία είναι σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ η άλλη πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Παράλληλα, η φωτιά στη θέση Πεύκοι Σητείας Κρήτης που εκδηλώθηκε, την Παρασκευή, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ αντίστοιχα στην Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο, στη 01:50, είναι σε ύφεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για την αντιμετώπιση εστιών.

Σήμερα υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, υπάρχει για ολόκληρη την Κρήτη καθώς και για Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια και Κάρπαθο.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ τους υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς, θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως στον αριθμό κλήσης 199 και να απομακρύνονται, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση