GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπλόκο στους άνδρες κάτω των 50 στην πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σήμερα την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών για την προσευχή της Παρασκευής στους άνδρε...


Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σήμερα την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών για την προσευχή της Παρασκευής στους άνδρες κάτω των 50 ετών, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη και την επιστροφή των Παλαιστινίων στην πλατεία.

«Έγιναν εκτιμήσεις από τις υπηρεσίες ασφαλείας και υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία θα σημειωθούν επεισόδια και διαδηλώσεις», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Μόνο οι άνδρες άνω των 50 ετών και οι γυναίκες όλων των ηλικιών θα έχουν άδεια (να εισέλθουν στην Πλατεία), ενώ περιορισμένη θα είναι η πρόσβαση και σε κάποιους δρόμους γύρω από την Παλιά Πόλη», προσθέτει.

«Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να εμποδιστεί και να δοθεί απάντησε σε οποιοδήποτε ξέσπασμα βίας», υπογραμμίζει η αστυνομία.

Οι μουσουλμάνοι επρόκειτο να επιστρέψουν στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ για την προσευχή της Παρασκευής, έπειτα από 15 ημέρες μποϊκοτάζ εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας που είχαν τοποθετήσει οι Ισραηλινοί, ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο.

Στο μεταξύ ένας 25χρονος Παλαιστίνιος διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματά του χθες Πέμπτη το βράδυ. Πρόκειται για τον πέμπτο Παλαιστίνιοι που σκοτώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τις ισραηλινές δυνάμεις στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται γύρω από το τέμενος αλ Άκσα.

Ο Μουχαμάντ Κάναν, που είχε δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι πριν τρεις ημέρες, πέθανε αργά χθες στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν στη Ραμάλα, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Πηγή φωτο: REUTERS/Ronen Zvulun REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση