GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

52 φωτιές σε ένα 24ωρο - Ποια είναι η κατάσταση στα ενεργά μέτωπα

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τέθηκαν...


Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Όλες οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο, έχουν οριοθετηθεί περιμετρικά και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13/07/2017 και ώρα 13:45 στην περιοχή Ζευγολατιό Κορίνθου, έχει οριοθετηθεί περιμετρικά, χωρίς ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14/07/2017 και ώρα 20:55 στην περιοχή Σφηνάρι στο Καστέλι Χανίων, έχει οριοθετηθεί περιμετρικά, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στις 06:12 στην περιοχή Πόρτο Ράφτη Αττικής, είναι σε ύφεση, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αργολίδας, Κορίνθου, Έβρου, Λασιθίου, στα νησιά Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ιθάκη, Παξοί, Θάσο, Σαμοθράκη, Χίο, Ψαρά, Λέσβο, Σάμος, Ικαρία, Σκύρο, Πάτμο, Λειψοί, Αρκοί, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια και Κάρπαθο.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:

Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση