GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις, αφορολόγητα τα κέρδη της λοταρίας από την εφορία, επιστροφή φόρου χωρίς έλεγχο, νέες αντικειμενικές

Αφορολόγητα θα είναι τα κέρδη που θα μοιράζει από τον Αύγουστο η λοταρία των ηλεκτρονικών αποδείξεων στους τυχερούς φορολογούμενους που...


Αφορολόγητα θα είναι τα κέρδη που θα μοιράζει από τον Αύγουστο η λοταρία των ηλεκτρονικών αποδείξεων στους τυχερούς φορολογούμενους που πραγματοποιούν πληρωμές με πλαστικό χρήμα, αλλά και η δημιουργία ενός νέου συστήματος αντικειμενικών αξιών προβλέπουν τροπολογίες που κατατέθηκαν προς ψήφιση λίγο πριν κλείσει η Βουλή.
Παράλληλα με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, το υπουργείο ξεπερνά τον σκόπελο της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων που γνωμάτευσε αρνητικά για την υποχρεωτική προμήθεια POS από δικηγόρους, αντικαθιστώντας τον όρο «καταναλωτής» με τη λέξη «πληρωτής».
Έτσι, με τον τρόπο αυτόν, οι δικηγόροι υποχρεούνται να διαθέτουν POS και να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές από τους πελάτες τους.
Με την ίδια τροπολογία, καθορίζεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις η εξόφληση του φετινού ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, καθιερώνονται διαδικασίες-εξπρές για επιστροφές φόρων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες έως 10.000 ευρώ και παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, χωρίς την επιβολή προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση