GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρειος Πάγος: Ο Σώρρας δεν είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων

Αναίρεσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η οποία δεχόταν ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι δι...


Αναίρεσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η οποία δεχόταν ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων.
Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υιοθετώντας την αίτηση της αντεισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευσταθίας Σπυροπούλου, έκρινε ότι η απόφαση του Πλημμελειοδικείου έχει μη εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ακόμα και εσφαλμένη σε ορισμένα σημεία.
Ειδικότερα αναφέρεται ότι η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας ενώ δεν αναφέρονται σε αυτή τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.
Επιπλέον, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ενώ η απόφαση υιοθετεί πως το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.
Το Ανώτατο δικαστήριο έκρινε δε ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι ο Σώρρας έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα. Κατά τους δικαστές, προκαλεί ανησυχία γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση