GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

70χρονος βίαζε την 9χρονη εγγονή του

Ένοχος για συνολικά 40 κατηγορίες, κρίθηκε πλειοψηφικά ο 70χρονος που βίαζε για πάνω από έναν χρόνο την 9χρονη, τότε, εγγονή του, από το...


Ένοχος για συνολικά 40 κατηγορίες, κρίθηκε πλειοψηφικά ο 70χρονος που βίαζε για πάνω από έναν χρόνο την 9χρονη, τότε, εγγονή του, από τον Ιούνιο του 2014, μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και της άσεμνης επίθεσης, διαπράχθηκαν σε 20 περιπτώσεις, στο υπνοδωμάτιο του ενόχου. Λόγω της φύσης της υπόθεσης και της ηλικίας του θύματος η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση πλειοψηφίας της Ε. Εφραίμ, Προέδρου και της Σ. Χριστοδουλίδου-Μέσσιου, Ανώτερης Επαρχιακής Δικαστή, η ανήλικη κρίθηκε πλήρως αξιόπιστη και κάποιες αντιφάσεις ή αδυναμία μνήμης που υπήρξαν στο σύνολο των αναφορών της αναφορικά με τα επίδικα γεγονότα κρίθηκαν απολύτως δικαιολογημένες λόγω της ηλικίας της και κυρίως λόγω του τραυματικού γεγονότος που βίωσε για ένα και πλέον χρόνο.

Σημειώνεται δε πως η ανήλικη αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση της στη δασκάλα της και στη συνέχεια εξιστόρησε τα γεγονότα ακόμα πέντε φορές σε διαφορετικά πρόσωπα, ήτοι στον Διευθυντή του σχολείου, στην Αστυνομία, στην Κοινωνική Λειτουργό, στην Κλινική Ψυχολόγο και ενώπιον του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να μην αναμένεται να αναφερθεί στα γεγονότα με ταυτόσημο τρόπο.

Επηρεάστηκε ψυχολογικά η ανήλικη

Σύμφωνα με την απόφαση, έγινε επίσης δεκτή η ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης από την Κλινική Ψυχολόγο, σύμφωνα με την οποία η ανήλικη έχει επηρεαστεί ψυχολογικά λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από τον πατρικό παππού της.

Αποτελεί επίσης εύρημα στην απόφαση της πλειοψηφίας πως συνεπεία αυτής της σεξουαλικής κακοποίησης η ανήλικη οδηγήθηκε σε αιμομικτικά παιγνίδια με τον κατά τέσσερα έτη μεγαλύτερο αδελφό της, γεγονός το οποίο οδήγησε στον χωρισμό των δύο παιδιών τα οποία έκτοτε δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

Αναξιόπιστος ο 70χρονος

Τέλος, στην καταδικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως, κρίθηκε αναξιόπιστος, ενώ οι άλλες δύο μάρτυρες υπεράσπισης, και συγκεκριμένα η σύζυγος και η μια κόρη του, κρίθηκαν πως αποκάλυψαν μόνο μέρος της αλήθειας, ενώ δεν έγιναν πιστευτές αναφορικά με μέρος της μαρτυρίας τους.

Στην απόφαση μειοψηφίας, ο Ν. Γερολέμου, Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής, έκρινε ότι η ανήλικη είπε τέτοια ψέματα και περιέπεσε σε τέτοιες σοβαρές αντιφάσεις, που την κατέστησαν αναξιόπιστη.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε αναξιόπιστος, ενώ οι άλλες δύο μάρτυρες υπεράσπισης έγιναν δεκτές.

Εν όψει της αναξιοπιστίας της ανήλικης ο Α.Ε.Δ. Γερολέμου κατέληξε πως η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει τις κατηγορίες πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας και αθώωσε τον κατηγορούμενο.

Με βάση την καταδικαστική απόφαση, η υπόθεση ορίστηκε στις 21.7.2017 για αγόρευση για μετριασμό της ποινής και ο κατηγορούμενος διετάχθη όπως παραμείνει υπό κράτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση