GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό

Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας...


Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας και τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) σήμερα Τρίτη.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 02:34 (ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 200 χλμ. από την πόλη Νικόλσκογιε στη Νήσο Μπέρινγκ, δυτικά της χερσονήσου. Το επίκεντρο εντοπίστηκε δυτικά της Ατου, της δυτικότερης και μεγαλύτερης νήσου του συμπλέγματος των Αλεούτιων. Εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους (10 χλμ. κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε τεράστιες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του βρισκόταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να σχηματιστούν παλιρροϊκά κύματα στις παράκτιες περιοχές σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις, μερικές από αυτές μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Αρχικά, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών μετέδωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,7 Ρίχτερ, στη συνέχεια το υποβάθμισε στα 7,4 για να το αναβαθμίσει εντέλει στα 7,8 Ρίχτερ.

Η ένταση ενός ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας και τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, αναθεωρήθηκε στους 7,8 βαθμούς, είπε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) σήμερα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:34 π.μ. σήμερα (ώρα Ελλάδας) περίπου 200 χλμ από την πόλη Νικόλσκογιε στη Νήσο Μπέρινγκ, δυτικά της χερσονήσου. Το επίκεντρο ήταν δυτικά της Άτου, της δυτικότερης και μεγαλύτερης νήσου στις Αλεούτιες Νήσους.

Λόγω του χαμηλού βάθους (10 χλμ κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του ήταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού προειδοποίησε ότι υπάρχουν πιθανότητες να σχηματιστούν κύματα τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές εντός 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού.

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις, μερικές από αυτές ισχύος 5 βαθμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση