GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Beach volley έπαιξε το Σαββατοκύριακο ο Τσακαλώτος

Στην Ηλεία πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο των ολιγοήμερων διακοπών του. O υπουργός Οικονομικών το απόγευμα...


Στην Ηλεία πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο των ολιγοήμερων διακοπών του.

O υπουργός Οικονομικών το απόγευμα του Σαββάτου «ξέδωσε» στην Κουρούτα, όπου στην παραλία στη «Στροφή του Κότσυφα» ευχαριστήθηκε για ώρες παίζοντας beach volley, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λουόμενων. Μετά, ο κ. Τσακαλώτος βγήκε για μια βόλτα στον Πύργο, περνώντας από την κεντρική πλατεία και κατευθυνόμενος πεζός προς το σπίτι που έζησε ως δάσκαλος στον Πύργο, ο παππούς του και πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων ο πατέρας του, στην οδό Γερμανού.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών, όπως το συνηθίζει άλλωστε, απέφυγε τα φώτα της δημοσιότητας και προτίμησε να περάσει λίγες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης με την οικογένεια του. «Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της δόσης το μεσημέρι της Παρασκευής, έδωσα άδεια 48 ωρών στον εαυτό μου για να ξεκουραστώ. Αν και η καταγωγή μου είναι από την Πρέβεζα, επέλεξα την Ηλεία και τον Πύργο γιατί με την περιοχή σας με δένουν δεσμοί οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στον ευρύ κόσμο», ήταν η λιτή δήλωσή του στην εφημερίδα «Πατρίς» και στο patrisnews.com.

Επίσης αποκάλυψε του δεσμούς που τον συνδέουν με τον Πύργο. Ο παππούς του, το όνομα του οποίου έχει πάρει, υπηρέτησε ως δάσκαλος στον Πύργο για δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 1932 έως και το 1942. Το σπίτι της οικογένειας ήταν στην οδό Γερμανού, κοντά στην πλατεία Ανδριάρα, όπου σ’ αυτό γεννήθηκε και ο πατέρας του υπουργού, Στέφανος. Με την επίσκεψή του στην Ηλεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκπλήρωσε μια πολυετή επιθυμία του και σ’ αυτό συνέβαλε ο στενός του φίλος, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θοδωρής Μιχόπουλος, που τον προσκάλεσε και είναι αυτός που τον συνοδεύει σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του κατά την παραμονή του στην περιοχή μας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η οικογένειά του διέμειναν σε ξενοδοχείο στον Άγιο Ανδρέα, όπου απόλαυσαν τη μοναδική θέα με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Το βράδυ της Παρασκευής δείπνησαν σε γνωστή ψαροταβέρνα του Κατακόλου.

Ως λάτρης του καλού κρασιού ο υπουργός Οικονομίας, άδραξε την ευκαιρία και επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, όπου ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες σε όλους του χώρους και δοκίμασε όλες τις ποικιλίες των κρασιών. Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από το κτήμα, όσο και από την γεύση των κρασιών. Νωρίς το βράδυ βρέθηκε στον Πύργο και αφού πέρασε από το σπίτι των προγόνων του, έκανε τη βόλτα του, πάντα συνοδευόμενος από την οικογένεια του, στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Οι ολιγοήμερες διακοπές της οικογένειας Τσακαλώτου στην Ηλεία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, καθώς αργά το μεσημέρι πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Άλλωστε ο ελεύθερος χρόνος του υπουργού Οικονομίας είναι περιορισμένος, αφού σήμερα το πρωί «πετάει» για τις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup. Μια συνεδρίαση που, όπως έλεγε ο ίδιος χαριτολογώντας στην παρέα του, θα έχει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες: «Δεν θα έχει ως θέμα την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση