GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ορειβάτη στα Καζάνια Ολύμπου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός αλλοδαπού ορειβάτη, ο οποίος χθες, στην προσπάθειά του να ανέβει στην ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός αλλοδαπού ορειβάτη, ο οποίος χθες, στην προσπάθειά του να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, ακολούθησε λάθος διαδρομή και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά στην περιοχή των Καζανιών.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ενημερώθηκε για το περιστατικό χθες στις 20.24 και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποίησε την ομάδα επιφυλακής τεσσάρων διασωστών, μελών της ΕΟΔ, που βρισκόταν στο οροπέδιο των Μουσών, πλησίον της περιοχής όπου χάθηκε ο ορειβάτης.

Οι τέσσερις διασώστες ξεκίνησαν εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, με κεραυνούς και χαλαζόπτωση, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο αγνοούμενος, δυστυχώς, όμως, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, για δική τους ασφάλεια.

Στη διάρκεια της νύχτας μετέβη στο σημείο και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπίσει τον ορειβάτη.

Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ υπάρχει επικοινωνία με τον ορειβάτη μέσω κινητού τηλεφώνου και μέχρι στιγμής είναι καλά στην υγεία του.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται μέχρι και τώρα.

Στη φωτογραφία φαίνεται η περιοχή έρευνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση