GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαουδική Αραβία: Αναβρασμός στις ισλαμικές αρχές για το γενναίο "κορίτσι με το μίνι"

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, αναζητώντας το κορίτσι που τόλμησε να βγει σε δημόσιο χώρο φορώντας μίνι φούστα...


Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, αναζητώντας το κορίτσι που τόλμησε να βγει σε δημόσιο χώρο φορώντας μίνι φούστα και τοπ, και μάλιστα καταγράφοντας σε βίντεο τη βόλτα της στα στενά του ιστορικού φρουρίου Ushayqir.
Το γενναίο κορίτσι που αψήφησε τον ισλαμικό νόμο της σαρίας, είναι μοντέλο και ονομάζεται "Khulood". Το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέβασε στο Snapchat το βίντεο αυτό, γεγονός αδιανόητο για την οπισθοδρομική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας,μιας χώρας όπου ισχύει ο απάνθρωπος ισλαμικός νόμος της σαρία.


Οι αντιδράσεις ποικίλλουν. Πέρα από εκείνους που απαιτούν να συλληφθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για παραβίαση του αυστηρότατου ενδυματολογικού κώδικα που αφορά τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, δεν λείπουν και εκείνοι που επαινούν το κορίτσι για τη γενναιότητά του. Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζονται ξεκάθαρα ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σύμφωνα πάντα με τον ισλαμικό νόμο. Οφείλουν να κυκλοφορούν με μακριές κελεμπίες και καλυμμένο το κεφάλι με μαντίλα.

Απαγορεύεται επίσης να οδηγούν και στο αυτοκίνητο κάθονται χωριστά από τους άνδρες. Η Khulood τόλμησε να κάνει τη βόλτα της στο ιστορικό φρούριο που θεωρείται μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην επαρχία Najd, η οποία θεωρείται από τις πλέον συντηρητικές ως γενέτειρα του «ουαχαμπισμού», του σουνιτικού ισλάμ.
«Η επιστροφή της Haia, της θρησκευτικής αστυνομίας, είναι επιβεβλημένη», έγραψε ο δημοσιογράφος Χαλίντ Ζιντάν στο Twitter. «Με τρομάζει ο θυμός και το απειλητικό ύφος των tweets», σχολίασε ο συγγραφέας και φιλόσοφος, Ουαέλ αλ-Γκασίμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση