GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΩΡΑ! ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η αίτηση αναστολής για την Ηριάννα...

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 13 ετών για την 29χρονη Ηριάννα, αποφάσισε  πριν από λίγα λεπτά το Πεντ...

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 13 ετών για την 29χρονη Ηριάννα, αποφάσισε  πριν από λίγα λεπτά το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Νωρίτερα αυτό εισηγήθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2) καθώς δύο δικαστές ειχαν την άποψη ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Την ίδια τύχη με αυτής της Ηριάννας επιφύλαξε το δικαστήριο και για τον 33χρονο Περικλή, ο οποίος επίσης καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ίδια υπόθεση που αφορά στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η  δική του αίτηση αναστολής είχε ως βασικό στοιχείο μια αυτοάνοση νόσος με την οποία διαγνώστηκε από το 2010. Όμως  το δικαστήριο και νωρίτερα ο εισαγγελικός λειτουργός, έκριναν πως δεν αποτελεί λόγο για την πιθανολόγηση υπέρμετρης βλάβης. Μάλιστα, στην εισαγγελική αγόρευση έγινε δεκτό ότι επιβαρυντικος παράγοντας της νόσου είναι το καπνισμα, παθητικό ή ενεργητικό. Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι "η παραμονή του σε καταστημα κράτησης δεν έρχεται σε αντίθεση με την αντιμετώπιση και τη μεριμνα που πρέπει να λαμβάνεται για την προστασία της υγείας του. Σε περίπτωση που εμφανιστεί επιδεινωση της νόσου ειναι δυνατή η αμεση αντιμετώπισή της με τη μεταγωγή σε νοσοκομείο της περιοχής" και προσθεσε πως και αυτός ειναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Με φωνές και συνθήματα αντέδρασαν οι αλληλέγγυοι μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ πετάχτηκαν και μπουκάλια."Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω! Όλους τους  αφήνετε και δυο παιδιά να μείνουν μέσα!" φώναξαν μεταξύ άλλων παρευρισκόμενοι.
Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε πως η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της, δηλαδή στη συλλογή υλικού και βιβλιογραφία, η οποία δεν είναι τόσο σημαντικές όσο οι επόμενες και κατ' επέκταση, όπως είπε, δεν συντρέχει υπέρμετρη βλάβη για την ίδια. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ενασχόληση της με τη διδασκαλία στο πλαίσιο του πανεπιστημίου, η οποία ναι μεν βλάπτεται αλλά, κατά τον εισαγγελέα, είναι συνέπεια του εγκλεισμού της. Τέλος, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως "εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα".

"Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής μου στόχο μου ήταν να στήσω μια σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η βλάβη, πέρα από την προσωπική μου ζωή, είναι ότι καταστρέφεται αυτή η σχέση" ήταν τα λόγια της 29χρονης Ηριάννας όταν η πρόεδρος της έδρας τη ρώτησε ποια είναι η ανυπέρβλητη βλάβη που έχει υποστεί από την κράτησή της.
Όπως εξήγησε, η ζωή της μοιράζεται μεταξύ των ερευνητικών δραστηριοτήτων και τις επαγγελματικές εργασίες της, αναλύοντας τη συμμετοχή της σε σειρά προγραμμάτων. "Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Κόπιασα ιδιαίτερα για να τα κατακτήσω. Ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα της δίκης και για αυτό δέχθηκε να καταθέσω μία πρόταση με επίκεντρο τα παιδιά. Ήταν ένα όνειρο μου που είχα από παιδί. Αλλά τον Ιούνιο μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή, η εκπαιδευτική και η επαγγελματική μου διαδρομή. Είχα βεβαιότητα για το αποτέλεσμα, είχα μιλήσει με συνηγόρους, με γενετιστές και ήμουν σίγουρη για την έκβασή της και τη συνέχεια της ζωής μου" είπε η 29χρονη, δηλώνοντας παράλληλα "ιδιαίτερα προσβεβλημένη" για τα όσα έχουν προηγηθεί.

Αλλά και η μητέρα της κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: "κάνει αυτό που αγαπάει αλλά μας κόπηκε ο δρόμος. Ευχή μου είναι να μπορέσει να συνεχίσει αυτό που προσπάθησε τόσα χρόνια. Για τις δραστηριότητες της Ηριάννας μίλησαν και δύο πανεπιστημιακοί που γνώριζαν τη νεαρή φοιτήτρια. Στις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν σε ένα "παιδί παθιασμένο και για αυτό προχώρησε σε περαιτέρω σπουδές". Στάθηκαν στο προσόντα της 29χρονης, η οποία ολοκλήρωσε πρώτη στην κατάταξη τις μετάτυχιακές σπουδές της, με αποτέλεσμα να της προσφερθεί και υποτροφία εργασίας. Τέλος, έκαναν λόγο για μια κοπέλα με εξαιρετικές επιδόσεις και ήθος η οποία όμως δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει το διδακτορικό της εάν δεν βρίσκεται εκτός των φυλακών, καθώς απαιτείται προσωπική παρουσία για αυτό.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός της, Θοδωρής Μαντάς, επεσήμανε στο δικαστήριο ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις "προέκυψε αβίαστα το αναγκαίο και αναπόφευκτο της καθημερινής παρουσίας της Ηριάννας για την ολοκλήρωση της διδακτορικής διατριβής της". Επιχειρώντας να αντικρούσει πιθανά επιχειρήματα του δικαστηρίου για εναλλακτικούς τρόπους παρακολούθησης, υπογράμμισε πρώτον πως εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρονικών υπολογισμών παρά ελαχίστων εξαιρέσεων, και δεύτερον ότι η Ηριάννα δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις του Σωφρονιστικού Κώδικα για εκπαιδευτική άδεια. Αναλυτικότερα εξέφρασε τη θέση πως η 29χρονη δεν έχει εκτίσει το 1/5 της πραγματικής ποινής, δηλαδή στην επίμαχη περίπτωση τα 2 χρόνια, αλλά και ότι κρατείται στις γυναικείες φυλακές Θηβών και κατ' επέκταση δεν μπορεί να μεταβαίνει στην Αθήνα, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχο ίδρυμα στην περιφέρεια.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση

Την Ηριάννα υποδέχθηκαν στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα δεκάδες υποστηρικτές, φίλοι και συγγενείς της, ορισμένοι εξ αυτών εμφανώς συγκινημένοι. Η αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το πρωί και μέχρι να έρθει η ώρα της συζήτησης της αίτησης της Ηριάννας, μέχρι και ο διάδρομος είχε γεμίσει υποστηρικτές. Μάλιστα, χρειάστηκε την παρέμβαση της προέδρου προκειμένου να παραμερίσει ο κόσμος έτσι ώστε οι μάρτυρες των υποθέσεων να μπορούν να φτάνουν την έδρα για να καταθέσουν.

Τελικά, η συγκέντρωση αλληλεγγύης υποχρεώθηκε να βγει από την αίθουσα, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι δημόσια και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της δίκης, ύστερα από σχετική εντολή της προέδρου προς τη φρουρά της αίθουσας. Στόχος των αλληλέγγυων ήταν η με κάθε κόστος έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, χωρίς προσκόμματα ή κωλύματα που ενδεχομένως να επιβάρυναν την ίδια την Ηριάννα.

3 σχόλια

  1. Ο Παραλογισμός Στο Πλήρες Μεγαλείο Του!

    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΉ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ!!!

    Αυτές και Άλλες Παρόμοιες Αποφάσεις της "Ελληνοποιημένης Αποικιοκρατικής Δικαστικής Δικαιοσύνης" εμπεριέχουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

    Ανέκαθεν και Πάντοτε η Αντιστροφή Της (έστω και κοινής) ΛΟΓΙΚΗΣ τόσο σε Κοινωνικοπολιτικό επίπεδο όσο και επιστημονικό είτανε και ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ Ναζιστοφασιστικών Ιδεολογικών Ρευμάτων! Η Ιστορία Είναι ο Μάρτυρας Αυτού!

    Η "Απόφαση" της Εμφυλιοπολεμικής Δικαιοσύνης Άλλων Πρόσφατων Καταραμένων και Ανθελληνικών Καιρών/Χρόνων Παραβιάζει και Βιάζει Τόσο Την Κοινή Όσο και Την Επιστημονική Λογική!!! Αυτό Δεν Έχει Σχέση ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ/ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ (για τους Σκατοφωστήρες ΟΛΟΥΣ: Νοοτροπία Εστί ΤΡΟΠΗ (ΕπιστημονικοΦυσικός Ορος) ΣΚΕΨΗΣ και ΌΧΙ... τρόπος σκέψης!!! Εντάξει ΜΛΚες;;;



    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ (Χωρίς "να" "θα" "όταν" και "ναι" "μεν" "αλλά") ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗΣ ΜΕ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!


    Όλοι Ελέγχονται Τόσο Από Τον Ζωντανό Θεό όσο και από Τον Θεό Του/Των Θανάτου/Νεκρών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H απόφαση του δικαστηρίου με ψήφους 3-2 για τη συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας αποτελεί μνημείο του έρποντος φασισμού, της αίσθησης απόλυτης ασυλίας για αυθαιρεσία που υπάρχει μέσα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στη δικαστική εξουσία..

    Ο ίδιος εισαγγελέας που είχε προτείνει την αποφυλάκιση των ηγετών της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος διέταξε την συνέχιση της προφυλάκισης της Ηριάννας, σαν συνέχεια μιας καταδίκης χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

    Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνη της... Αποτελεί συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους τους, των αποφάσεων που έχουν βγάλει «συνταγματικά» τα μνημόνια και πολλών άλλων πρόσφατων ποινικών δικαστικών αποφάσεων για καταδίκες διαδηλωτών, νεολαίων, απεργών...

    Αποτελεί την απόδειξη ότι κοινωνική εξαθλίωση και καταστολή βαδίζουν μαζί και υπηρετούνται από όλους τους φορείς των εξουσιών διαλύοντας κάθε αντίθετη αυταπάτη...

    ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΎΝ ΎΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΆΤΙΜΑ ΤΟΝ ΝΈΟ ΕΜΦΎΛΙΟ... ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 4826 ΜΟΝΟ 316 ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ;;;ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ..[[ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΛΕΦΤΕΣ;;]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Υπομονή κι υπομονή, καρτέρι και καρτέρι, και τούτος ο Σεπτέμβρης την Λευτεριά θα φέρει»...Ήταν το τελευταίο τετράστιχο της μικρής Ηρούς λίγο πριν οδηγηθεί στον τοίχο της Καισαριανής και εκτελεστεί από τους Γερμανούς μαζί με άλλους 49 αντιστασιακούς. Ήταν μόλις 17 χρονών και ήταν 5 Σεπτεμβρίου του 1944...

    Η Ηρώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα ήταν μόνο 13 χρονών...

    Παρότι μικρή σε ηλικία αναπτύσσει έντονη αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της κατοχής και οργανώνεται στην ΕΠΟΝ. Είναι πολύ καλή μαθήτρια και μιλά τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά αλλά ταυτόχρονα λαμβάνει και πρώτη μέρος σε κάθε αντιστασιακή πράξη...

    Η Ηρώ συλλαμβάνεται δυο φορές. Και τις δύο ξυλοκοπείται και βασανίζεται, ο πατέρας της προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να την γλιτώσει...

    Η Ηρώ όμως δεν πτοείται συνεχίζει την αντιστασιακή της δράση και συμμετέχει στην ανατίναξη ενός γερμανικού τρένου γεμάτο με πυρομαχικά και εφόδια...

    Η τρίτη σύλληψή της, στις 31 Ιουλίου του ΄44, θα είναι και η τελευταία της. Είχε μόλις τελειώσει τις απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου. Θα την οδηγήσουν στο αρχηγείο της Κομαντατούρ στην οδό Μέρλιν όπου και θα την βασανίσουν επί τέσσερα μερόνυχτα για να μιλήσει. Η Ηρώ δεν έβγαλε άχνα, αντίθετα μάλιστα έβριζε τους χιτλερικούς στην γλώσσα τους αλλά και τους Έλληνες βοηθούς τους -προδότες φώναζε.

    Οδηγήθηκε έτσι στην απομόνωση του Χαϊδαρίου και στην συνέχεια στο θάλαμο των μελλοθάνατων. Εκεί ακούγεται πως συνάντησε και μια άλλη αγωνίστρια της Αντίστασης, την Λέλα Καραγιάννη.

    Το ξημέρωμα της 5ης Σεπτεμβρίου μαζί με 49 άλλους η Ηρώ μεταφέρεται στο σκοπευτήριο της Καισαριανής... Εκεί οι χιτλερικοί την γαζώνουν με 17 σφαίρες όσες και η ηλικία της -για παραδειγματισμό- η ίδια λίγο πριν οι εκτελεστές της ανοίξουν πυρ σκίζει το φόρεμά της και φωνάζει: «Χτυπάτε!»...

    Η Ηρώ δεν ήταν ένα παιδί με πάθος και τρέλα, ήταν μια αγωνίστρια με συνείδηση και με ιδέες, μια αντιφασίστρια που πολέμησε τον φασισμό, μια πραγματική πατριώτισσα, που σήμερα από την πλατεία Τερψιθέας που βρίσκεται το άγαλμά της βλέπει τον φασισμό να αλωνίζει, να μπαίνει παντού ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΊΝΕΙ στα έδρανα της Βουλής και τους φασίστες που αυτοαποκαλούνται πατριώτες να βεβηλώνουν το μνημείο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση