GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόλυτα βέβαιος κοινοτικός αξιωματούχος για τελική απόφαση και εκταμίευση της ελληνικής δόσης αύριο

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου «Το διοικητικό συμβούλιο του ESM θα κρίνει αύριο ότι τα ανοιχτά θέματα με την Ελλάδα έχουν πλέον κλείσει ...


Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

«Το διοικητικό συμβούλιο του ESM θα κρίνει αύριο ότι τα ανοιχτά θέματα με την Ελλάδα έχουν πλέον κλείσει και τα μικρότερα ζητήματα θα έχουν φύγει από τη μέση με την δόση να εκταμιεύεται».

Αυτό μετέφερε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, κοινοτικός αξιωματούχος με αρμοδιότητα να ενημερώσει για το eurogroup της Δευτέρας 10 Ιουλίου.

«Δεν με ενδιαφέρουν πιθανότητες ήττας που δεν υπάρχουν», είπε ο αξιωματούχος μνημονεύοντας μια φράση του Τσώρτσιλ.

«Αυτό θα είναι πρώτο eurougroup εδώ και πάρα πολλά eurogroup που δεν έχει την Ελλάδα στην ατζέντα. Καλημέρα», είπε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ατζέντα θα είναι μακρά. Το eurogroup θα ασχοληθεί με την 7η αξιολόγηση μετά την ολοκλήρωση του ιρλανδικού προγράμματος, αλλά και την έκθεση του άρθρου 4 του ΔΝΤ για την ίδια χώρα. Για την Ιρλανδία τα σημάδια είναι θετικά, όπου το μόνο ρίσκο που υπάρχει στη χώρα είναι το Brexit.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν την εμβάθυνση και το μέλλον της ευρωζώνης (ΟΝΕ) θέμα στο οποίο θα επιστρέψουν και στο άτυπο eurogroup το Ταλίν το Σεπτέμβριο. Ο κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για ανταλλαγή απόψεων χωρίς αποφάσεις.

Οι 19 θα συζητήσουν την λεγόμενη γενική δημοσιονομική τάση στην ευρωζώνη, μετά από εισήγηση το δημοσιονομικού συμβουλίου και τις εισηγήσεις της Κομισιόν (European Fiscal Board - πρόκειται για την πρώτη εισήγησή του). H βασική εισήγηση της Κομισιόν, είπε ο αξιωματούχος παίζει με τις έννοιες της βιωσιμότητα και της διατηρησιμότητας, ζητώντας από όσους έχουν δημοσιονομικό χώρο να τον χρησιμοποιήσουν και σε όσα κράτη μέλη δεν τον έχουν να είναι προσεκτικά.

Σε σχέση με τις τράπεζες, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τα νομικά πλαίσια αφερεγγυότητας στα κράτη μέλη σε σχέση με την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ο στόχος είναι να μειωθούν οι κίνδυνοι προς την οικονομία με την επιτάχυνση της πρόσβασης των τραπεζών στα ενυπόθηκα στοιχεία των δανείων με ένα προβλέψιμο τρόπο. Ο αξιωματούχος εξήγησε στον Τύπο το πόσο πολύ επηρεάζουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια την πορεία των νέων πιστώσεων προς την οικονομία.

Επιπλέον οι 19 θα ενημερωθούν από στελέχη της εποπτικής αρχής τραπεζών για τις τελευταίες εξελίξεις, κυρίως σε σχέση με το τι έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση