Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

  Κουτσούμπας: "Άσυλο" στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων δίνει το νομοσχέδιο για την Ανωτάτη Εκπαίδευση


  "Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αφορά τις ανάγκες των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών, που στενάζουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τους νέους επιστήμονες που βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των ιδρυμάτων και τις κάνουλες της δημόσιας χρηματοδότησης, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δε θέλουν να «ξεπουληθούν» στα επιχειρηματικά συμφέροντα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σχετικά με το Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

  "Σε αντίθεση με τα απατηλά συνθήματα της κυβέρνησης για «δημόσια δωρεάν παιδεία» και «δημοκρατία», το βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι ότι δίνει «άσυλο» στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ίσως είναι η πρώτη φορά που, σε ένα νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, προβλέπονται τόσες διαφορετικές περιπτώσεις διδάκτρων, τόσες διαφορετικές περιπτώσεις συνεργασίας των ιδρυμάτων με καπιταλιστικές επιχειρήσεις, γίνονται τόσες αναφορές σε εργαζόμενους χωρίς σταθερή δουλειά και δικαιώματα", συνεχίζει ο κ. Κουτσούμπας και προσθέτει ότι:

  "Το ΚΚΕ, όχι μόνο καταψηφίζει το νομοσχέδιο, αλλά –κυρίως- καλεί τους φοιτητές, τους νέους επιστήμονες, τους εργαζομένους στα ιδρύματα, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, σε συμπόρευση και πάλη με στόχο την ανατροπή της πολιτικής, που δένει χειροπόδαρα την επιστήμη, τις σπουδές και τις προοπτικές των νέων ανθρώπων, στα συμφέροντα του κεφαλαίου".

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κουτσούμπας: "Άσυλο" στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων δίνει το νομοσχέδιο για την Ανωτάτη Εκπαίδευση Rating: 5 Reviewed By: Press- gr