Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

  Γυναίκες διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη για την ελευθερία στο ντύσιμο - ΦΩΤΟ


  Μία διαφορετική πορεία έκαναν εκατοντάδες γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για τη βία σε βάρος τους και την εχθρότητα που αντιμετωπίζουν από κάποιους άνδρες, οι οποίοι απαιτούν να ντύνονται πιο συντηρητικά.

  Βασικό σύνθημα της πορείας ήταν «Μην Ασχολείσαι με το Ντύσιμό μου» και ξεκίνησε από τη συνοικία Καντικόι στην ασιατική πλευρά της πόλης.

  Οι γυναίκες που συμμετείχαν κρατούσαν κρεμάστρες όπου είχαν τοποθετήσει τζιν σορτσάκια, είδος ρούχου που για κάποιους άνδρες είναι απαράδεκτο.

  «Δεν θα υπακούσουμε, δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα φοβηθούμε. Θα κερδίσουμε μέσω της αντίστασης» φώναζε το πλήθος. Οι διαδηλώτριες κατήγγειλαν ότι καταγράφονται όλο και περισσότερο περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον των γυναικών για τις επιλογές που κάνουν στο ντύσιμό τους. Τον Ιούνιο, μια νεαρή Τουρκάλα, η Ασένα Μελίσα Σαγλάμ, δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη διότι φορούσε σορτσάκι κατά τη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει βίντεο που έδειχνε τον άνδρα να την χτυπά, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου απλά παρακολουθούσε.

  «Δεν ντρέπεσαι να ντύνεσαι έτσι κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού;» της είχε πει τότε ο δράστης.

  Στην πορεία συμμετείχαν και ακτιβιστές της κοινότητας των ΛΟΑΔ, αλλά και γυναίκες που διαμαρτύρονταν κατά των επικρίσεων που δέχονται διότι επιλέγουν να φορούν μαντίλα.

  «Μην ασχολείσαι με τη μαντίλα μου, το σορτσάκι μου, τα ρούχα μου» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε πολλά πανό.

  Πηγή: Reuters

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Γυναίκες διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη για την ελευθερία στο ντύσιμο - ΦΩΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr