GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωμπάσκετ Νέων ανδρών - Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα

Η Εθνική ομάδα έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ Νέων στην Κρήτη, διαλύοντας 88-47 την Τσεχία, δείχνοντας ιδιαίτερη σοβαρότητα. Μάλ...


Η Εθνική ομάδα έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ Νέων στην Κρήτη, διαλύοντας 88-47 την Τσεχία, δείχνοντας ιδιαίτερη σοβαρότητα.

Μάλιστα σκόραραν και οι δώδεκα που χρησιμοποίησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, με τον Σκουλίδα να ήταν πρώτος σκόρερ με 12 πόντους και τους Χαραλαμπόπουλο και Μουράτο να είχαν από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Επόμενο ματς την Κυριακή (16/7, 21:15) με τη Σουηδία.

Πιο συγκεκριμένα χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες μέχρι τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου (11-11), με την Τσεχία να παραμένει στο ματς, χάρη στα… σκοτωμένα σουτ της (13-16). Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Εθνική μας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην άμυνα και βρίσκοντας εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, έτρεξε ένα σερί 12-0, πηγαίνοντας την υπέρ της διαφορά στο +15 (13-28), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου. Εκεί, οι αντίπαλοί μας εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των παικτών του Παπαθεοδώρου, διαμορφώνοντας το 18-28.

Το… πάρτι της Ελλάδας συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Εθνική εξακολουθούσε να ήταν το ίδιο σοβαρή και έτσι η υπέρ της διαφορά ξέφυγε ακόμη και στο +22 (20-42). Από την άλλη, οι Τσέχοι προσπαθούσαν με κάποιες… εκλάμψεις να παραμείνουν στην αναμέτρηση (30-48). Όμως, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +22 (32-54).

Παρά την πολύ μεγάλη διαφορά που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος, η Εθνική παρουσιάστηκε το ίδιο σοβαρή και στο δεύτερο. Με την ίδια συνέπεια στην άμυνα, αλλά και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου διεύρυναν συνεχώς το προβάδισμά τους, το οποίο έφτασε στο +36 (34-70), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε την Ελλάδα στο + 33 (38-71), με το επιμέρους σκορ να ήταν στο υπέρ της 17-6.

Καμία αλλαγή στην εικόνα του ματς ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Τσεχία είχε παραδώσει… πνεύμα, με την Εθνική από την άλλη να συνεχίζει το… βιολί της, που την έστειλε στο +41 (40-81), στο πρώτο τρίλεπτο. Έκτοτε, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δοκίμαζε σχήματα και πρόσωπα, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής, αλλά η Ελλάδα διατηρούσε τον καλό ρυθμό της (45-86), ενώ πήρε τη νίκη με το τελικό 88-47.

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 32-54, 38-71, 47-88.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση