GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο ορειβάτης που είχε εγκλωβιστεί στον Όλυμπο - ΦΩΤΟ

Τις εγκαταστάσεις της 8ης ΕΜΑΚ, επισκέφτηκε με το που έλαβε εξιτήριο ο 30χρονος Βλαντ, ο Ρουμάνος που κατάφερε να επιβιώσει από τις ακρα...


Τις εγκαταστάσεις της 8ης ΕΜΑΚ, επισκέφτηκε με το που έλαβε εξιτήριο ο 30χρονος Βλαντ, ο Ρουμάνος που κατάφερε να επιβιώσει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο και να διασωθεί εν τέλει τέσσερις μέρες μετά τον εγκλωβισμό του.

Ο 30χρονος Βλαντ που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μέχρι σήμερα το πρωί, έλαβε εξιτήριο και αμέσως πήγε στους ανθρώπους που του έσωσαν τη ζωή.

Εκεί, διηγήθηκε τις στιγμές αγωνίας που πέρασε παγιδευμένος σε ορθοπλαγιά στην περιοχή Καζάνια Ολύμπου από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέχρι και την περασμένη Τρίτη, όταν και τον προσέγγισαν άντρες της ΕΜΑΚ. «Οι καιρικές συνθήκες, εξήγησε, ήταν πολύ άσχημες. Κρύωνα πάρα πολύ και φοβήθηκα όταν είδα λίγες ώρες πριν τη διάσωσή μου, ότι τελείωνε η μπαταρία του κινητού μου».

Το τηλέφωνό του εξάλλου, ήταν και η μόνη του ελπίδα, αφού οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε χαράδρα, σε βάθος 200 μέτρων, μέσω των φωτογραφιών και των συντεταγμένων που τους έστελνε.

Ιδιαίτερα φορτισμένος συγκινησιακά εμφανίστηκε στις δηλώσεις του και ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγός κ. Λάμπρος Κίτσιος, ο οποίος έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη στιγμή, όταν το απόγευμα της Κυριακής αναγκάστηκαν να διακόψουν τις προσπάθειες διάσωσης λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Κίτσιος χαρακτήρισε τη διάσωση του Βλαντ ως μία από τις πιο δύσκολες που έγιναν στην Ελλάδα, ενώ αποτύπωσε και την πλέον έντονη σκηνή, τη στιγμή της διάσωσης, όταν οι δύο πυροσβέστες προσέγγισαν τον 30χρονο και όλοι μαζί άρχισαν να κλαίνε από συγκίνηση.

Στο πλευρό του Βλαντ βρέθηκαν και οι γονείς του, ενώ οι άντρες της ΕΜΑΚ του δώρισαν ένα καπέλο, στο οποίο αναγράφονται οι ημερομηνίες που χάθηκε στον Όλυμπο και που διασώθηκε. Ημερομηνίες που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη του νεαρού ορειβάτη.

Πηγή: www.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση