GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας

Η κοινωνική -αναπτυξιακή ατζέντα βρίσκεται στην προμετωπίδα των κυβερνητικών δράσεων και σε αυτό συνηγορεί και η επιλογή που έκανε ο πρω...


Η κοινωνική -αναπτυξιακή ατζέντα βρίσκεται στην προμετωπίδα των κυβερνητικών δράσεων και σε αυτό συνηγορεί και η επιλογή που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις πρώτες επισκέψεις του σε Υπουργεία.

Σήμερα, σειρά παίρνει το υπουργείο Εργασίας (στις 10 το πρωί), μια επίσκεψη που έχει πρόσθετο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί να χτυπήσει τη μάστιγα της ανεργίας μέσα από διαφορετικούς τρόπους και προγράμματα.

Μια τέτοια στοχευμένη δράση είναι το πρόγραμμα για περίπου 46.000 ανέργους για νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως είχε την ευκαιρία να θυμίσει η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μέσω συνέντευξής της, χθες, στην εφημερίδα 'Realnews'. Μια πολιτική, συνολικά, που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς, καθώς μέσα σε ένα 12μηνο υπήρξε μείωση σχεδόν 2 ποσοστιαίων μονάδων (από 23,6% στο 21,7%) της ανεργίας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012.

Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης.

Σήμερα, μετά τη συνεργασία που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου και Τ. Πετρόπουλο), θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση