GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι της Κύπρου - ΒΙΝΤΕΟ

"Οι συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα υπήρξαν επιτυχείς αν και δεν κατέληξαν σε συμφωνία την οποία η ελληνική πλευρά, τόσο η ελλαδική όσ...


"Οι συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα υπήρξαν επιτυχείς αν και δεν κατέληξαν σε συμφωνία την οποία η ελληνική πλευρά, τόσο η ελλαδική όσο και η ελληνοκυπριακή επεδίωκαν με επιμονή και υπομονή" επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με το Κυπριακό στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή.
"Υπήρξαν επιτυχείς γιατί για πρώτη φορά η χώρα μας έθεσε ως πρωταρχικό θέμα την κατάργηση των εγγυήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων" πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
"Ήρθε η ώρα να ανοίξουν και όλοι εκείνοι οι φάκελοι της Κύπρου που είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν. Είναι ξεκάθαρο ότι η εντολή του Πρωθυπουργού να δοθούν δια του προέδρου της Βουλής όλα τα αρχεία της Εξεταστικής Επιτροπής για την Κύπρο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα", τόνισε παράλληλα ο κ. Καμμένος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η πρόσβαση στο αρχείο του Φακέλου της Κύπρου είναι "ένα αίτημα των Ελληνοκυπρίων για πάρα πολλά χρόνια το οποίο δεν είχαμε ικανοποιήσει" και ενημέρωσε ότι με εντολή του Πρωθυπουργού γίνεται σημαντική δουλειά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δίνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείξουν τι συνέβη το 1974.
"Από τη μεριά τη δική μας θα αποδοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στρατιωτικές πληροφορίες για την περίοδο του πραξικοπήματος αλλά και την περίοδο της εισβολής και της κατοχής" υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση