GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαουδική Αραβία - Νεκρός τρομοκράτης από πυρά αστυνομικών

Άνδρες της σαουδαραβικής αστυνομίας σκότωσαν έναν καταζητούμενο «τρομοκράτη» στη σιιτική περιοχή του Κατίφ, στο ανατολικό τμήμα του βασι...


Άνδρες της σαουδαραβικής αστυνομίας σκότωσαν έναν καταζητούμενο «τρομοκράτη» στη σιιτική περιοχή του Κατίφ, στο ανατολικό τμήμα του βασιλείου, θέατρο πολλών επιθέσεων εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφεραν χθες δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ο Τζααφάρ αλ Μουμπάιρεκ σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη Σαϊχάτ, στην περιοχή του Κατίφ, έγραψε η εφημερίδα Αλ Τζαζίρα, προσθέτοντας ότι το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε έναν κατάλογο εννέα καταζητούμενων του υπουργείου Εσωτερικών.

Φέρεται να είχε εμπλακεί σε επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και σε «βανδαλισμούς εγκαταστάσεων» του δημοσίου, των υπηρεσιών ασφαλείας κ.ά., κατά το ίδιο δημοσίευμα.

Η περιοχή του Κατίφ, στην Ανατολική Επαρχία, έχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και εκεί συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της σιιτικής μειονότητας στη Σαουδική Αραβία, η οποία καταγγέλλει συχνά τους διωγμούς εναντίον της και την περιθωριοποίησή της από τη σουνιτική δυναστεία που κυβερνά το βασίλειο.

Στην Ανατολική Επαρχία καταγράφονται συχνά βίαια επεισόδια που οι αρχές αποδίδουν σε «τρομοκρατικά στοιχεία» ή διακινητές ναρκωτικών. Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης εκεί έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα.

Την Πέμπτη ένας συνοριοφύλακας σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυρά εναντίον της περιπόλου τους στην περιοχή του Κατίφ, σύμφωνα με την εφημερίδα Αραβικές Ειδήσεις.

Εξάλλου τέσσερις άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για «τρομοκρατικά» εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον αστυνομικών, αλλά και για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις στην ίδια περιοχή, εκτελέστηκαν την Τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση