GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΑΝΤΑΡΣΙΑ στον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Δημ. Καμμένου των ΑΝΕΛ...

 Δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισαν τη θέση τους από την εκλογή του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής  ε...

 Δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισαν τη θέση τους από την εκλογή του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής  είτε δηλώνοντας «παρών», είτε απουσιάζοντας από τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασαν την επιλογή του βουλευτή των ΑΝΕΛ που είχε προκαλέσει σάλο όταν ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραποιημένη φωτογραφία από το Άουσβιτς. Ειδικότερα πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών» (Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Μάριος Κάτσης, Γιώργος Ψυχογιός, Εύη Καρακώστα) εκφράζοντας μέσα στη Βουλή την αντίθεσή τους. Στην εν λόγω ψηφοφορία δεν υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσουν οι βουλευτές «όχι» αλλά μόνο «παρών» προκειμένου να προστατευτεί το κύρος του αντιπροέδρου.

Επίσης άλλοι 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από την ψηφοφορία συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα πέραν του πρωθυπουργού απουσίαζαν οι υπουργοί και βουλευτές: Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης. Από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μάλιστα έντονο εσωκομματικό χρώμα καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από την ομάδα των "53" δηλαδή την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος που αποδοκιμάζει έντονα τις ακραίες θέσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος εξελέγη στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής με 182 «ναι» έναντι 14 «παρών». Στη θέση του όγδοου αντιπροέδρου της Βουλής εξελέγη ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων με 188 «ναι» έναντι 8 «παρών». Υπέρ των δύο υποψηφιοτήτων ψήφισαν όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες πλην της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δήλωσε "παρών" και των χρυσαυγιτών που δεν μετείχαν στην ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση