GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από καλοκαίρι σε φθινόπωρο: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από...


Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθεί νέα πτώση της θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 35 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τους 32.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Στερεά από 21 έως 35 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 30 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 35 βαθμούς.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Αύριο, Κυριακή, ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός με έντονες καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι στη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Στα βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς, όπως και στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς.

Ανάλογο σκηνικό θα παρουσιάσει ο καιρός και τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τους 30 βαθμούς, ενώ ενδεχομένως να εκδηλωθούν καταιγίδες.

Ακόμα, θα έχουμε μελτέμια που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν:

1. Αύριο, Κυριακή: Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

2. τη Δευτέρα: Τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Καθ' όλη τη διάρκεια η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Επισημαίνεται ότι θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση