GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κρυστάλλινες ακρογιαλιές του Σαρωνικού με τις αμέτρητες πηγές και τις φυσικές νεροτσουλήθρες - ΒΙΝΤΕΟ

Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την Αθήνα ξεκινά μια σειρά από κρυστάλλινες παραλίες με πεντακάθαρα και πολύ δροσερά νερά. Ο λόγος που...


Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την Αθήνα ξεκινά μια σειρά από κρυστάλλινες παραλίες με πεντακάθαρα και πολύ δροσερά νερά.
Ο λόγος που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι οι αμέτρητες πήγες , κάποιες από αυτές είναι και ιαματικές .
Οι πιο εύκολες σε πρόσβαση πηγές είναι η Ιαματική πηγή της Ωραίας Ελένης η οποία μάλιστα λέγεται πως αποτελούσε το μεγάλο κρυμμένο μυστικό της για την παροιμιώδη ομορφιά της, καθώς και η παραλία στο Κατακάλι με τις φυσικές νεροτσουλήθρες να κλέβουν τις εντυπώσεις.
Ξεχωριστές όμως είναι τόσο η κοσμοπολίτικη Κρυφή παράλια στα Ίσθμια που σε "ταξιδεύει" σε κάποια διάσημη παραλία ελληνικού νησιού, η κεντρική παραλία στο Καλαμάκι, oι δεκάδες μικροί αμμώδεις κολπίσκοι που βρίσκονται δίπλα σε αυτή καθώς και οι Κεχριές με τη χρυσή αμμουδιά και τα ρηχά νερά που είναι ιδανική για τα παιδιά.
Στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης η ιαματική πηγή αναβλύζει μέσα από το βουνό και μέσα από υποθαλάσσια πηγάδια με τέτοια πίεση, ικανή να προσφέρει στον επισκέπτη το ωραιότερο και πιο χαλαρωτικό φυσικό υδρομασάζ.
Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα συναντά κανείς τις πηγές στην Παραλία Κατακάλι οι οποίες καταλήγουν και αυτές μέσα στην θάλασσα. Επίσης, συναντά έναν σπάνιας ομορφιάς βιότοπο που τα κρύα και γάργαρα νερά του συναντώνται με αυτά της θάλασσας.
Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε περιμετρικά της είτε κόβοντας δρόμο μέσα από το ποτάμι, το οποίο όμως μέχρι εκείνο το σημείο δεν είναι ορμητικό.
Το μέρος προσφέρεται για ξέφρενο παιχνίδι μιας και η μεγάλη ορμή του νερού που δημιουργείται στο τέλος του ποταμού, συνθέτει ένα σκηνικό … φυσικής νεροτσουλήθρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση