GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψήφιος βουλευτής Χανίων το θύμα της δολοφονίας στον Γέρακα

Την ίδια ώρα που η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη στον Γέρακα Αττικής, η Κ.Ε. τ...


Την ίδια ώρα που η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη στον Γέρακα Αττικής, η Κ.Ε. του ΜΛ-ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει την θλίψη του κόμματος για τον θάνατο του 59χρονου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, ο 59χρονος Μανούσος Ριτζάκης, με καταγωγή από τα Χανιά, στις τρεις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων στο ψηφοδέλτιο εκλογικής συνεργασίας των ΚΚΕ (μ-λ) και ΜΛ ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΜΛ ΚΚΕ αναγράφονται τα εξής:

«Χάσαμε έναν πολύτιμο και αγαπημένο σύντροφο»

Με απέραντη θλίψη και οδύνη, η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει τον τραγικό θάνατο του συντρόφου μας Μανούσου Ριτζάκη, στις 15 Ιούλη 2017.

Ο σύντροφος Μανούσος Ριτζάκης γεννήθηκε το 1958, στα Χανιά. Σε πολύ μικρή ηλικία, ήρθε στην Αθήνα όπου δούλευε σε οικοδομές σπουδάζοντας παράλληλα σε νυχτερινό σχολείο. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος.

Στα δέκα τέσσερά του χρόνια, στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, συνδέθηκε με το κομμουνιστικό, μαρξιστικό- λενινιστικό κίνημα. Στον πρώτο πυρήνα του μαθητικού τμήματος της ΠΠΣΠ το 1974, μέλος της ΠΜΣΠ λίγο αργότερα, των εργατικών παρατάξεων της ΠΕΣΠ και της ΕΡΓΑΠ.

Μέλος του Μ-ΛΚΚΕ, από το 1976, υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης, της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, μέσα από τις γραμμές του κόμματός μας, του Μ-ΛΚΚΕ.

Εκτός από την συνδικαλιστική του δράση στο σωματείο των οικοδόμων της Αθήνας και αργότερα στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην τοπική κοινωνία του Γέρακα, ήταν υποψήφιος των εκλογικών συνδυασμών του Μ-Λ ΚΚΕ από το 1989 και μετά.

Στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2012 και το 2015, ήταν υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια του νομού Χανίων, με την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ.

Βοήθησε επίσης, με τη συμμετοχή και την προσφορά του, στην παρουσία και τη δράση της ΛΑ-ΑΑΣ (Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία), ιδίως στα Βόρεια της Αθήνας.

Ο σύντροφός μας Μανούσος, που έφυγε με τον πιο βίαιο, βάναυσο και άδικο τρόπο, ήταν ένας λαϊκός αγωνιστής που σε όλη του τη ζωή πάλεψε για την αλήθεια, το δίκιο, την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για τα μεγάλα ιδανικά του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό ακριβώς κάνει το χαμό του διπλά τραγικό και οδυνηρό.

Το σύντροφο Μανούσο θα τον θυμόμαστε πάντα . Θα θυμόμαστε τη σεμνή, ευγενική φυσιογνωμία του, το όμορφο χαμόγελό του. Ευπροσήγορος, τίμιος και ειλικρινής, μαχητικός αγωνιστής, ήταν αγαπητός σε συντρόφους, φίλους, συναδέλφους, γείτονες.

Θα είναι παρών στην υπόσχεση που του δίνουμε για τη συνέχιση του αγώνα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε αδιάκοπα επί 43 χρόνια.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Δήμητρα, στα παιδιά του, Ιωσήφ και Ηλία, στα αδέλφια του και όλους τους συγγενείς του.

Σύντροφε Μανούσο, θα είσαι πάντα μαζί μας. Καλό σου ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση